RoTLD introduce domeniile .ro cu diacritice

27

Mai 2015 scris de Georgiana Tanase in Noutati, Parteneri

Conform unui anunt oficial publicat pe site-ul RoTLD, incepand cu data de 3 iunie 2015, sistemul de inregistrare a numelor de domenii va permite folosirea caracterelor diacritice. Practic, de la aceasta data, vei avea posibilitatea de a rezerva si inregistra domenii .ro care contin caracterele ă â î ș ț.

Aceasta actualizare are la baza alinierea la standardele internationale, dar si solicitarile primite de-a lungul anilor in vederea introducerii posibilitatii de inregistrare a domeniilor .ro cu diacritice.

Instalarea versiunii noi a software-ului pentru sistemul de inregistrare a domeniilor se va realiza in decurs de circa 2 ore, in data de 2 iunie 2015, de la ora 23:00, timp in care nu se vor putea inregistra nume de domenii. De asemenea, vor fi afectate temporar: pagina WEB a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Potrivit RoTLD, accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul ”.ro” nu va fi afectat.

Anuntul oficial cu privire la aceasta modificare poate fi consultat la adresa http://rotld.ro/

Vrei sa inregistrezi un domeniu.ro? Iti recomandam sa alegi un furnizor autorizat de domenii .ro, Gazduire.ro fiind alegerea potrivita pentru o inregistrare sigura si rapida, pe numele tau.

.........
Tag-uri »

Sus

3 comentarii despre 'RoTLD introduce domeniile .ro cu diacritice':

 1. Vlaicu
  13 August 2015 @ 9:04 am

  Cu siguranta am sa aleg acest domeniu

 2. Cosmi
  16 August 2015 @ 4:12 pm

  M-ar bate un gand sa aleg acest domeniu.

 3. Platforma auto
  16 August 2015 @ 7:03 pm

  Nu prea-mi convine cu diacritice pentru ca apar simboluri aiurea pe Google de la ele. Depinde. Prea multa bataie de cap diacriticile.

Adauga comentariu despre
RoTLD introduce domeniile .ro cu diacritice

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>