Cum optimizezi o pagina web: 5 aspecte importante

16

Decembrie 2013 scris de Admin in Comunitate, How To

Optimizarea paginilor unui website nu se termina practic niciodata. In fiecare zi trebuie sa te adaptezi schimbarilor din mediul online, sa refaci continutul atunci cand obiectivele tale se modifica sau sa reactionezi rapid la evenimete si oportunitati care iti pot influenta afacerea.
Daca pe site-ul tau exista pagini pe care crezi ca le poti imbunatati, poti incepe folosind cateva idei simple:

1. Selecteaza cuvinte cheie potivite
Gandeste-te la modul in care utilizatorii pot ajunge din motoarele de cautare pe site-ul tau. Desi la inceput esti tentat sa selectezi cuvintele cheie cu volum mare de cautari, trebuie sa stabilesti si daca acestea sunt cele mai relevante pentru afacerea ta.

E important ca traficul pe care il aduci pe site sa fie unul valoros, insemnand potentiali clienti. Iata un exemplu: daca afacerea ta este localizata in Ploiesti, este important sa atragi pe site in special vizitatori din aceasta zona, asadar pagina trebuie optimizata in acest sens.

2. Asigura-te ca transmiti un mesaj clar

Oamenii care intra pe pagina respectiva trebuie sa inteleaga imediat despre ce este vorba. Pe langa mesajul usor de inteles, scurt si la obiect, foloseste si “call to action”.

Pentru a gasi cea mai buna formula, specialistii recomanda testarea mai multor variante de mesaj. Nu folosi in exces cuvintele cheie in text pentru ca risti sa il faci greu de inteles pentru vizitatorii site-ului.

3. Verifica timpul de incarcare a paginilor si usurinta de a naviga pe site
Ai la dispozitie numai cateva secunde in care il poti convinge pe vizitator sa ramana pe pagina ta si, eventual, sa devina clientul tau. De aceea, timpul de incarcare a paginii este unul dintre factorii esentiali. Daca pagina se incarca greu, vei pierde vizitatori.

In plus, odata ajunsi pe pagina ta web, vizitatorii trebuie sa gaseasca un meniu simplu de utilizat, cu ajutorul caruia sa poata gasi imediat informatia dorita. Verifica timpul de incarcare a paginilor si ai grija ca interactiunea utilizatorului cu site-ul tau sa fie optima.


4. Include cuvinte cheie in textul ancora al linkurilor

Scoate in evidenta cuvintele cu adevarat relevante pentru utilizatorii site-ului tau. Evita sa pui linkul pe “click aici” in text si selecteaza pentru ancora cuvinte cheie. Aceste linkuri pot contribui la o mai buna pozitionare a paginii tale web in motoarele de cautare, la cautarile facute pentru aceste cuvinte cheie.

5. Monitorizeaza corect rezultatele paginii web
Este important sa vezi evolutia in timp a numarului de vizitatori si rezultatele eforturilor tale de optimizare, precum si modul in care este influentat site-ul de modificarile de algoritm.

Pentru a avea acces la statistici detaliate, care sa-ti ofere o imagine completa a performantelor, asigura-te ca scriptul trafic.ro este inserat corect in fiecare pagina a site-ului. Sau daca ai un site pe care nu-l monitorizezi inca, inscrie-l in trafic.ro.

.........
Tag-uri » » 

Sus

7 comentarii despre 'Cum optimizezi o pagina web: 5 aspecte importante':

 1. yve
  30 Decembrie 2013 @ 2:45 pm

  Continutul site-ului reprezinta 70%

 2. Vasile
  19 Ianuarie 2014 @ 6:09 pm

  Buna ziua!

  Da, asa este optimizarea unui website trebuie sa fie continua, trebuie tot timpul adaptata cu schimbarile motoarelor de cautare. Ideal este sa avem unul sau chiar mai multe site-uri de test, pentru a analiza in permanenta noi schimbari facute de motoarele de cautare. Daca totusi nu facem greseli nu vom primi nici penalizari.
  Sa auzim de bine!
  Cu stima, Vasile

 3. calculator calorii
  4 Februarie 2014 @ 7:02 pm

  Da, de tinut cont

 4. Ion Popescu
  25 Martie 2014 @ 3:12 pm

  Nu numai continutul este important, cu noul algoritm al lui Google se pare ca SEO e pe moarte, acum OAO e pe val.(Online Audience Optimization)

 5. elea sorescu
  30 Septembrie 2014 @ 3:09 pm

  Mi-as dori sa pot lucra si invata de la profesionisti
  de ceva timp merg pe bijbiite sa lucrez sa fac bani online dar de fiecare data esuez de ceva timp prezenta mea online este mereu in crestere si in descoperire noua ., am invatat multe si inca invat ptr dezvoltarea mea personaala dar baani pe net sa ma promovez tot n-am reusit sa fac ba din contra mai mult am dat .am multe proiecte in proces de dezvoltare sperind ca lucrez sa cistig sa le pot duce mai departe dar cred ca mai mult stau pe loc dau inaapoi ca racul insa nu vreau sa ma opresc caci sunt prea importante ptr mine fiind pasionata de succes si de un viitor mai bun ptr copiii mei ., va multumesc.

 6. Bogdan
  24 Septembrie 2015 @ 3:09 pm

  Dc. toata lumea pune accentul pe continut cand se vb de SEO. Sunt site-uri pline de continut de calitate dar nu sunt prezente pe primele locuri pe expresii cheie relevante pt. bussines-ul / activitatea lor.
  Daca vb. de magazinele online care vand aceleasi produse, cum poate continutul sa le diferentieze?

 7. Dumitru
  24 Septembrie 2015 @ 3:31 pm

  Foarte importanta optimizarea pentru pozitionarea unui site chiar daca continutul mai lasa de dorit.

Adauga comentariu despre
Cum optimizezi o pagina web: 5 aspecte importante

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>