Cum stabilesti pretul corect pentru website-ul tau

28

Octombrie 2013 scris de Admin in Bursa de domenii, How To

Daca te-ai hotarat sa iti vinzi site-ul, primul aspect pe care il iei in calcul este pretul pe care ar trebui sa-l ceri. Pentru a spori sansele de a incheia o tranzactie in timp scurt, incearca sa privesti lucrurile din perspectiva unui cumparator. De ce ar investi in site-ul  tau?

Este normal sa te gandesti la toate eforturile tale din spatele dezvoltarii site-ului (web design, SEO, promovare) si atunci tentatia este sa cresti pretul. Insa cumparatorul nu gandeste asa. Iata care sunt cele mai importante aspecte pentru acesta:

Cum se pot obtine bani din site
Ce resurse are site-ul pentru a face bani? Are un magazin online functional, este inscris in programe de afiliere, este construit pe un domeniu foarte valoros sau are trafic suficient astfel incat sa fie atractiv pentru cei interesati sa-si faca reclama? Toate aceste informatii vor avea o pondere importanta in decizia de cumparare a site-ului.

Cati vizitatori are site-ul in prezent
Numarul vizitatorilor site-ului este important pentru un cumparator. De aceea este recomandat sa ii oferi informatii precise legate de acest aspect. Daca site-ul este monitorizat in trafic.ro, ii poti trimite un link spre pagina respectiva, de unde poate afla toate datele care il intereseaza cu privire la numarul de unici sau de afisari.

Ce alte resurse importante mai include website-ul
Pentru anumiti cumparatori sunt importante si aspecte cum ar fi numarul de abonati la newsletter, numarul de clienti existenti, prezenta in retelele sociale (de exemplu, numarul de like-uri pe Facebook sau de followers pe Twitter) – resurse pe care le pot utiliza in viitor.

Preturile cerute pentru site-urile similare de pe piata
Urmarind anunturile de vanzare iti poti face o prima imagine asupra preturilor. Analizeaza preturile cerute de alti vanzatori care detin site-uri asemanatoare, dar si ofertele facute de cumparatori pentru site-urile respective si gandeste-te unde s-ar putea incadra, din acest punct de vedere, site-ul tau.

Daca ai un site pe care nu il mai folosesti si vrei sa il valorifici, publica un anunt de vanzare in Bursa de domenii.

.........
Tag-uri » » 

Sus

Adauga comentariu despre
Cum stabilesti pretul corect pentru website-ul tau

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>