5 strategii simple pentru a atrage mai mult trafic pe site-ul tau

21

Octombrie 2013 scris de Admin in Comunitate, How To

Sa cresti numarul de vizitatori ai site-ului nu este intotdeauna un lucru simplu, mai ales daca resursele pe care le ai la dispozitie sunt restranse.

Procesul este complex si necesita mult timp. Daca esti inca la inceput si nu ai posibilitatea sa apelezi la specialisti SEO, poti folosi cateva strategii simple, care sa iti aduca si primele rezultate:

Imbunatateste titlurile, meta descrierile si cuvintele cheie
Pentru orice pagina web sunt foarte importante title tag-urile, descrierile si cuvintele cheie.  Acorda-ti timpul necesar pentru o cat mai buna completare a acestora de fiecare data cand adaugi o pagina noua pe site. Titlurile si meta descrierile sunt atribute care influenteaza modul in care pagina ta o sa fie afisata in rezultatele cautarilor facute de utilizatori. Asigura-te ca folosesti  titluri interesante si descrieri convingatoare, pentru ca paginile tale sa iasa in evidenta.

Urmareste statistica bounce rate
Statisticile de bounce rate sunt un instrument cheie cu ajutorul caruia poti observa cat de interesant este continutul site-ului tau pentru utilizatori. Daca numarul vizitatorilor care parasesc site-ul dupa ce au vazut o singura pagina este mare, gandeste-te cum ii poti determina sa viziteze si alte pagini (ofera-le linkuri spre alte pagini din site, cu informatii din aceeasi zona de interes).

Foloseste retelele de socializare
Daca afacerea/site-ul tau nu este inca prezenta in retelele de socializare, e timpul sa faci schimbarile necesare. Milioane de utilizatori folosesc aceste servicii si intre acestia cu siguranta sunt oameni interesati de ofertele site-ului/afacerii tale. Poti insera butoane de “like” sau “share” in paginile site-ului, astfel incat utilizatorii care considera interesanta pagina sa o poata arata si prietenilor sau ofera-le posibilitatea de a lasa comentarii la articole.

Comentarii pe site-uri sau bloguri din aceeasi categorie
Cea mai simpla metoda sa obtii un link este sa comentezi pe alte site-uri sau bloguri. Insa, atentie! Este recomandabil sa gasesti articole care au legatura cu oferta site-ului tau, iar comentariile tale trebuie sa fie la obiect si interesante pentru ceilalti utilizatori, sa respecte cerintele formulate de proprietarul site-ului sau blogului respectiv. Evita sa postezi comentarii fara sens, care nu au alt scop decat obtinerea unui link, deoarece risti sa fie marcate ca spam.

Optimizeaza imaginile pe care le folosesti pe site
Foarte multi dintre utilizatorii care cauta imagini sau ilustratii pot sa gaseasca site-ul tau in cautari dupa cuvinte cheie relevante. Pentru rezultate cat mai bune, optimizeaza imaginile de pe site completand campul “alt” pentru fiecare dintre acestea si folosind cuvinte cheie in denumirea imaginii respective.

Tu ce strategii ai folosit pentru a creste numarul vizitatorilor si pe care dintre acestea le-ai recomanda?

Sus

5 comentarii despre '5 strategii simple pentru a atrage mai mult trafic pe site-ul tau':

 1. Vasile
  21 Octombrie 2013 @ 3:47 pm

  Buna ziua!

  Strategiile dv. sunt foarte bune si bine prezentate, dar se mai pot adauga si alte metode de trafic. De exemplu aducem site-ul cat mai sus in google pe cuvinte cheie cu trafic mediu si concurenta scazuta, printr-o strategie de link building bine pusa la punct. Daca avem o strategie buna putem aduce site-ul in fata foarte rapid pe cuvinte cheie cu concurenta scazuta sau medie si mai important fara costuri semnificative.

  Toate cele bune!

 2. Razvan
  28 Mai 2014 @ 8:16 pm

  Foarte bune sfaturile. Multumesc frumos pentru tot. Cu ajutorul dumneavoastra am reusit sa imi promovez singur site-urile si sa promovez site-urile clientilor.

 3. cris
  17 Iulie 2014 @ 10:37 am

  continutul ma ajuta? promovarea cu articole este buna?

 4. Ilie Doru
  1 Octombrie 2014 @ 9:44 pm

  Sunt bune cele 5 dar in ultima perioada totul parca se face cu foarta multa munca. Nu mai obtii o pozitionare decenta fara truda. Multumim pentru articol!

 5. Fotbal Online
  7 Martie 2015 @ 5:47 pm

  Alte sugestii cu privire la bounce rate? M-ar interesa parerea voastra mai ampla cu privire la acest subiect. Cum scadem bounce rate-ul?

Adauga comentariu despre
5 strategii simple pentru a atrage mai mult trafic pe site-ul tau

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>