Mi-a scazut brusc traficul pe site. Ce s-a intamplat?

17

Iulie 2012 scris de Admin in Comunitate, How To

Urmarind statisticile observi  ca traficul pe siteul tau a scazut brusc. Te ingrijorezi pentru ca nu stii ce s-a intamplat.

In astfel de cazuri, exista cateva motive frecvente pentru care numarul vizitatorilor scade dintr-o data. Iata cateva dintre acestea:

Codul pentru monitorizarea siteului a fost scos accidental de pe unele pagini

Verifica atent paginile pe care este inserat codul de monitorizare. Este posibil ca in timpul editarii unor pagini, codul sa fi fost modificat sau sters accidental. Trafic.ro recomanda ca scriptul sa fie inserat cat mai jos in pagina, chiar inainte de tag-ul < / body > .

Unul dintre cei mai simpli indicatori pentru aceasta problema este scaderea brusca a traficului pe o pagina de la un numar aproape constant la zero. Atentie, codul poate functiona normal pe alte pagini, dar in aceste conditii vei observa totusi o reducere a traficului pe site.

Traficul este influentat de sezon

In general, in timpul verii sau al sarbatorilor, traficul pe siteuri tinde sa scada, intrucat oamenii isi petrec mai putin timp online. De exemplu, in luna iunie netindexul  calculat de trafic.ro a scazut  cu 10,87% fata de luna anterioara (Net Index se calculeaza pe baza numarului de afisari ale site-urilor contorizate de trafic.ro).

De asemenea, daca siteul are un continut legat de evenimentele care se intampla intr-o anumita perioada, va suferi scaderi de trafic la finalul acestei perioade. In acest caz tendinta este generala, iar  scaderile se vor inregistra si pentru siteurile cu tematica similara.

Modificari ale algoritmilor motoarelor de cautare

Google face periodic modificari ale algoritmilor. De obicei, aceste schimbari influenteaza traficul pentru mai multe siteuri in acelasi timp. Pentru a afla daca aceasta este cauza scaderilor de trafic de pe siteul tau, este bine sa urmaresti informatiile de pe blogurile si forumurile specializate.

Cresterea in SERP a siteurilor concurente

Scaderea numarului de vizitatori poate fi legata de pierderea pozitiei pe paginile de rezultate ale motoarelor de cautare. Este posibil ca anumite siteuri din aceeasi categorie cu al tau sa fi castigat pozitii in detrimentul siteului tau. Verifica in cautarile pentru cuvinte cheie cum se pozitioneaza siteul si evalueaza rezultatele siteurilor concurente. Sectiunea “Compara” din statisticile trafic.ro iti poate oferi informatiile de care ai nevoie.

Pierderea unui link important catre site

Daca primeai in mod constant trafic important printr-un link de pe un alt site, iar acest link este inlaturat sau nefunctional, atunci vei constata scaderi de trafic pe siteul tau. Pentru a evita astfel de situatii, trebuie sa monitorizezi cu atentie prezenta linkurilor pe siteurile partenere.

Exista modalitati foarte simple pentru a te asigura ca parteneriatele cu alte siteuri pe baza schimbului de link  sunt respectate. Serviciul Link Manager  din Piata de linkuri te ajta sa monitorizezi foarte simplu aceste linkuri catre siteul tau.

Schimbari  facute in structura siteului

Daca sunt necesare, modificarile in structura siteului trebuie facute cu mare atentie. Paginile existente sunt deja  indexate, iar schimbarile care apar pot conduce la o scadere brusca de trafic. Specialistii recomanda in aceste situatii testarea atenta in prealabil a noii structuri.

Linking intern exagerat

Construirea retelei interne de linkuri a siteului este o modalitate recunoscuta pentru a imbunatati rezultatele. De exemplu, este o tactica excelenta pentru a reduce bounce rate  si a le oferi vizitatorilor si alte optiuni interesante pe site. Pe de alta parte, optimizarea excesiva prin linkuri cu ancora de pe fiecare pagina catre home page poate sa fie penalizata de Google.

Pentru a evita astfel de situatii, urmareste indeaproape evolutia traficului in perioadele in care iti optimizezi reteaua interna de linkuri .

In cazul in care nu ai identificat motivul pentru care traficul pe siteul tau a scazut, recomandarea noastra este sa apelezi la ajutorul specialistilor. Viziteaza Ulise.rounde poti gasi firme de SEO si specialistii cei mai potriviti.

Sus

6 comentarii despre 'Mi-a scazut brusc traficul pe site. Ce s-a intamplat?':

 1. vasilescu stelian
  18 Iulie 2012 @ 10:16 am

  nu am trafic mai deloc ,ce sa fac?

 2. Corina Poenaru
  18 Iulie 2012 @ 10:25 am

  Sa identificati cauzele problemei si sa-l optimizati. Puteti apela la ajutorul unui specialist in SEO, asa cum se mentioneaza si in articol. O alta recomandare este sa folositi serviciul cerere-oferta de pe Ulise.ro: http://www.ulise.ro/cerere-oferta.

 3. Cristi
  27 Iulie 2012 @ 3:50 pm

  @Stelian, nu ai trafic pentru ca n-ai avut niciodata sau pentru ca l-ai pierdut in urma schimbarilor de algoritm? Ca sunt solutii diferite pentru fiecare problema in parte :) )

 4. Mihai
  24 August 2012 @ 3:04 pm

  da, sau probabil, nu adaugi ceva care sa atraga omu zi de zi..

 5. Lucian
  9 Septembrie 2013 @ 6:56 pm

  In 31 august mi-a scazut traficul brusc de la 200-250 unici /zi si 2k de afisari la sub 50 unici cu 100 afisari.
  Traficul venea 99% din google search , backlink-uri nu prea avea site-ul. Nu inteleg ce s-a intamplat , in webmasters tools cuvintele cheie apar pe pozitii de 8-9 pana in 10 si totusi nu mai afiseaza in google.
  Ceva idei de unde sa incep?
  Multumesc.

 6. Admin
  10 Septembrie 2013 @ 2:21 pm

  Asa cum spuneam si in articol, credem ca cel mai bine este sa apelati la sfaturile unor specialisti SEO. Puteti folosi in acest scop site-ul Ulise.ro, prin intermediul caruia puteti primi si estimari de cost pentru acest tip de servicii. Mult succes!
  http://www.ulise.ro/cerere-oferta

Adauga comentariu despre
Mi-a scazut brusc traficul pe site. Ce s-a intamplat?

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>