90 de magazine online participa la GPeC 2012

7

Iunie 2012 scris de Admin in Comunitate

95 de magazine online s-au inscris la cea de-a saptea editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC), iar dintre acestea 90 au ramas in cursa finala, intrunind cumulativ criteriile de preselectie axate pe respectarea legislatiei in vigoare si a bunelor practici in comertul electronic.

“Suntem onorati de participarea numeroasa la GPeC 2012 comparativ cu anul trecut cand au fost inscrise in competitie 64 de magazine. Procentual, sunt cu 30% mai multi inscrisi anul acesta, fapt care ne bucura si ne obliga sa ne ridicam la nivelul asteptarilor”, spune Andrei Radu, fondatorul Galei Premiilor eCommerce.

Competitia va fi mai mare in categoria “Fashion”, unde sunt inscrise nu mai putin de 21 de magazine online care vand articole de vestimentatie. De asemenea, categoria de “IT&C” numara 20 de magazine participante, iar in top 3 se regaseste si categoria de “Cadouri si Bijuterii” cu 8 magazine inscrise.

“Este foarte interesanta structura magazinelor de anul acesta, intrucat ne demonstreaza cresterea semnificativa a segmentelor de piata dedicate femeilor: fashion, bijuterii, dar si articole pentru copii. IT&C-ul a ramas constant de la un an la altul, intotdeauna aceasta categorie numarand destul de multi participanti la GPeC”, spune Andrei Radu.

O alta statistica interesanta este impartirea pe grupe de concurs a magazinelor inscrise la GPeC, astfel: 30 de magazine Start-up (cu o vechime mai mica de 1 an), 53 de magazine Experienced (cu o vechime mai mica de 2 ani sau mai mare de atat – dar care nu au intrunit criteriul de traffic ranking Alexa pentru a se incadra in grupa Professional) si 7 magazine Professional (mai vechi de 2 ani si cu traffic ranking Alexa mai mic de 200.000).

Organizatorii GPeC 2012 spun ca au avut parte si de suprize foarte placute:  este primul an in care s-a inscris in competitie un magazin online care activeaza pe piata din Germania. De asemenea, categoria “Turism” inregistreaza anul acesta 4 nume cu notorietate din randul operatorilor cunoscuti publicului larg: Eximtur, eSky, VelTravel si Tripsta.

In acest moment, cele 90 de magazine inscrise la GPeC 2012 sunt jurizate de 17 specialisti din domeniu, trecand prin cel mai complex set de criterii de jurizare focalizate pe optimizarea conversiilor. Prima etapa de jurizare se va incheia pe 12 iunie 2012, urmand ca in zilele de 14 si 15 iunie magazinele online sa se intalneasca fata in fata cu juratii pentru a le fi explicate notele si pentru a primi recomandari, in asa fel incat sa isi creasca afacerea. Intalnirile GPeC vor avea loc in Bucuresti, la Orange Concept Store.

De asemenea, incepand din 6 iunie 2012, magazinele participante care nu erau deja inscrise in TRUSTED.ro, au inceput sa primeasca Marca de Incredere care certifica faptul ca intrunesc standardele de preselectie (bunele practici in comertul online romanesc).

Lista completa a magazinelor inscrise la GPeC 2012 poate fi consultata pe website-ul Galei la www.gpec.ro, in sectiunea Regulament si Inscrieri.

*

Gala Premiilor eCommerce 2012 este un eveniment powered by Allegro Group

Sustinut de: Orange Romania, FAN Courier, UIS, Zumzi, Koyos si Euroweb.

Cu sprijinul: Papetarie.ro, CasaDeTraduceri, Tudor Tailor si FotoAnimatie.

Parteneri media: Wall-Street, 9AM, DailyBusiness, Startups.ro, AvocatNet, 2Parale, Kiss FM, LTV.ro, StandOut, FaceBrands, IAB Romania, Elevate, ComunicateDePresa, ShopMania, Trafic.ro, LaptopNews, ComputerBlog.

Bloggeri parteneri: Chinezu.eu; Sorin.Rusi.ro; LiviuTaloi.ro; CristianFilimon.com; Chetroni.com; LigiaAdam.ro; iYli.ro; Clickio.ro; VictorKapra.ro

.........
Tag-uri » »  » 

Sus

Adauga comentariu despre
90 de magazine online participa la GPeC 2012

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>