5 idei pentru a reduce bounce rate

11

Mai 2012 scris de Admin in Comunitate, How To

Bounce rate este una dintre statisticile care ne pot ajuta sa vedem cat de interesant este continutul paginilor siteului pentru vizitatori. Statistica de bounce rate ne arata procentul vizitatorilor care vad numai o pagina si apoi parasesc siteul.

Desi evaluarile difera in functie de categoria in care se incadreaza siteul, un bounce rate sub 50% este in general considerat bun. Daca bounce rate creste peste 70-80%, atunci poate reflecta existenta anumitor probleme.

Un bounce rate mare poate insemna ca paginile siteului nu ofera informatiile pe care vizitatorii le cauta sau ca aceste informatii sunt greu accesibile, fie din cauza unui design neinspirat, fie din cauza timpului mare de incarcare a paginii.  O alta cauza poate fi si o retea interna de linkuri ineficienta. Ce se poate face?

  • Construirea designului pentru a imbunatati experienta vizitatorilor. Un design prea incarcat sau cu aspect dezordonat, oferind prea multa informatie sau prea multe optiuni vizitatorilor, ii poate indeparta pe acestia. In acest caz, o refacere a web designului care sa imbunatateasca experienta utilizatorilor poate fi luata in considerare.
  • Imbunatatirea timpului de incarcare a paginilor. Paginile care se incarca greu ii fac pe vizitatori sa paraseasca siteul. Renuntati la incarcarea excesiva a paginilor cu imagini prea mari care le pot crea probleme vizitatorilor cu o conexiune la Internet mai lenta si verificati alte posibile cauze pentru care paginile se incarca greu.
  • Oferiti si optiuni pentru continut pe teme similare. Puneti linkuri catre  pagini ale siteului care ofera informatii pe aceeasi tema, care pot fi interesante pentru vizitatori.
  • Analizati cuvintele cheie pentru care faceti optimizarea: trebuie sa va asigurati ca oferiti vizitatorilor continutul promis. Daca dau click pe pagina in speranta ca vor gasi un anumit tip de informatii si sunt dezamagiti, sunt sanse mari sa paraseasca siteul.
  • Apelati la ajutorul unui specialist. Daca nu sunteti sigur care sunt motivele pentru care siteul inregistreaza un bounce rate mare, puteti apela la un specialist. Pe Ulise.ro gasiti firme si specialisti in SEO carora le puteti trimite o cerere pentru evaluarea proiectului dumneavoastra.
.........
Tag-uri » »  » 

Sus

Adauga comentariu despre
5 idei pentru a reduce bounce rate

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>