Site-urile de comerţ electronic pică în medie de 49 de ori într-o lună

15

Noiembrie 2011 scris de Bogdan Aron in Comunicate de presa, Parteneri

În luna octombrie, magazinele online au pierdut în medie 6 comenzi la fiecare 1.000 din cauza momentelor de indisponibilitate, potrivit unui studiu realizat de trafic.ro prin serviciul Alerte împreună cu 2Parale. Studiul analizează performanţele de uptime pentru 77 dintre site-urile românești de comerț electronic prezente în rețeaua 2Parale.

Uptime-ul mediu pentru cele 77 de magazine online a fost calculat la 99,39%.

Fiecare dintre site-urile monitorizate a înregistrat întreruperi de cel puțin un minut. În medie, un site a picat de 49 de ori în decursul lunii octombrie, înregistrând un downtime total de 273 de minute. Practic, fiecare site a fost indisponibil în medie, în luna analizată, mai mult de 4 ore și jumătate.

Durata medie a unei căderi a fost de 10 minute (cea mai mică sub un minut, iar cea mai mare de 1.620 de minute).
Dintre site-urile analizate, cel mai bun uptime l-au înregsitrat www.orange.ro (uptime 100%), www.magone.ro (uptime 100%), www.pczone.ro (uptime 100%), www.la-moda.ro (uptime 100%), respectiv www.napati.ro (uptime 100%).

În minutul 11:05 au fost cele mai multe probleme

Din datele analizate rezultă că minutul în care au picat cele mai multe site-uri a fost înregistrat la 11:05, una dintre perioadele de vârf pentru shopping-ul online. La nivel de oră, recordul de downtime s-a înregistrat la 5 am, urmată de orele 6 am şi 11 am, intervale în care traficul crește de obicei. Efectele negative ale downtime-ului vânzărilor sunt amplificate de faptul că cele mai multe vânzări din luna octombrie au avut loc în intervalul orar 10.00-15.00. Românii cumpără online și seara, după ce ajung acasă, o altă perioada de vârf pentru cumpărăturile online fiind intervalul 19.00-21.00.

Ofertele de reduceri colective se cumpără dimineața, IT&C după-amiaza

Obiceiurile de cumpărare online ale românilor diferă în funcție de categoria produselor achiziționate. Articolele IT&C se achiziționează mai puțin dimineața și mai mult după-amiaza și seara. Orele 15.00 și 19.00 reprezintă vârfurile de vânzări pentru produsele IT&C.

Când vine vorba de Fashion, românii preferă să plaseze comenzi dimineața, cu precădere în intrevalul orar 09.00-11.00, iar mai apoi seara, în perioada 19.00-21.00.

Tot dimineața este și perioada predilectă pentru achiziția ofertelor site-urilor de Reduceri colective, mai exact în intervalul orar 09.00-11.00, când iau contact cu noile propuneri ale acestor site-uri. Seara, după ora 20.00, începe a doua perioadă de vârf pentru ofertele site-urilor de reduceri colective.

Numărul de comenzi este afectat de performanţele magazinelor online

„Dacă în acest studiu a fost vorba doar de downtime, problemele de performanță care pot să apară la magazinele de comerț electronic şi pe care noi le monitorizăm prin serviciul Alerte.trafic.ro sunt de mai multe feluri. De exemplu, un utilizator intră pe site, dar, dacă site-ul se încarcă greu, de cele mai multe ori renunţă. La fel se întâmplă şi dacă dă click pe un link şi vede o eroare. Şi în acest caz, experienţa de navigare este puternic afectată şi e posibil ca vizitatorul să părăsească site-ul şi să se orienteze către un site concurent. Mai mult, în timp, problemele de performanţă ale magazinelor afectează şi imaginea acestora” spune Bogdan Aron, Marketing Manager la trafic.ro.
40% reducere la abonamentul Alerte pentru clienţii înscrişi în reţeaua 2Parale

Pentru a veni în sprijinul site-urilor care doresc să-şi îmbunătăţească performanțele, serviciul Alerte şi 2Parale au încheiat un parteneriat. Astfel, clienţii 2Parale vor primi gratuit în fiecare lună un raport privind uptime-ul magazinului online.

În plus, toţi clienţii 2Parale beneficiază de o reducere de 40% dacă aleg să-şi monitorizeze site-ul prin abonamentul Business, varianta cu cele mai multe avantaje din portofoliul Alerte. Abonamentul Business oferă 30 de monitorizări, 100 de alerte prin SMS, un număr nelimitat de alerte prin e-mail precum şi asistenta live. Alertele prin SMS şi e-mail îi ajută pe proprietarii de site-uri să descopere şi să remedieze în timp util problemele de performanţă pentru ca vizitatorii să aibă o experienţă de navigare foarte bună.

Despre 2Parale

2Parale este cea mai mare rețea de afiliere din România, online din decembrie 2008. Are un portofoliu de peste 120 de campanii şi mai bine de 7.300 de afiliati, care au livrat 30 de milioane de click-uri şi au generat advertiserilor vânzări de peste 15,7 milioane de lei (fără TVA). Este singura rețea de marketing afiliat membră a IAB România.

Marketingul afiliat oferă o soluție rapidă şi eficientă de promovare şi monetizare, care îndeplineşte visul dintotdeauna al oamenilor de marketing: advertiserii plătesc doar pentru rezultatele obținute (vânzări sau lead-uri), iar afiliații (publisheri, bloggeri, specialişti SEO&SEM) câştigă bani direct proporțional cu numărul sau valoarea conversiilor generate.

Despre trafic.ro

Cu o experienţă de peste 11 ani pe piaţa de internet, trafic.ro este liderul în monitorizarea audienţei online și a traficului pe siteurilor românești. În prezent, peste 25000 de clienți folosesc statisticile în timp real pentru a înțelege cum se poziționeză față de concurență, cum ajung vizitatorii pe site, ce se caută pe Google sau care sunt campaniile de marketing care au succes.

Serviciul Alerte, lansat in august 2010 de trafic.ro, monitorizează performanțele siteurilor și notifică in timp real proprietarii sau webmasterii prin SMS & E-mail când apar probleme cauzate de downtime, timp de încărcare sau pagini de eroare.

.........
Tag-uri » »  »  »  » 

Sus

5 comentarii despre 'Site-urile de comerţ electronic pică în medie de 49 de ori într-o lună':

 1. Vasile P.
  16 Noiembrie 2011 @ 9:44 am

  Frumos articol, insa nu sunt in totalitate de acord cu dumneavoastra. Administrez 3 magazine online, insa sa imi pice de 49 de ori nu mi s-a intamplat niciodata. Si eu folosesc un serviciu platit de monitorizare de la Pingdom insa mai mult de 5 ori pe luna nu a picat nici un site.

 2. Bogdan Aron
  16 Noiembrie 2011 @ 11:23 am

  @Vasile P.

  In primul rand, va multumim pentru aprecieri.

  Au fost siteuri care au picat si de cateva sute de ori si siteuri care au picat o singura data. 49 este media pentru toate cele 77 de siteuri.

  Va invit sa incercati si serviciul nostru: http://alerte.trafic.ro/

  Fata de Pingdom are urmatoarele avantaje:
  - Verificarile se fac din Romania
  - Daca siteurile sunt inscrise in trafic.ro puteti monitoriza si timpul de incarcare al siteului si paginile de eroare (de tipul 404)
  - Primiti SMS-uri lunar incluse in abonament
  - Este mai ieftin

 3. Vasile P.
  16 Noiembrie 2011 @ 11:25 am

  Va multumesc pentru oferta, probabil o sa incerc si serviciul dumneavoastra in viitorul apropiat

 4. Andrei
  20 Noiembrie 2011 @ 2:18 am

  Multumesc, il voi incerca si eu.
  Bafta !

 5. Andrei91
  24 Decembrie 2011 @ 4:02 pm

  Foarte interesata oferta, si daca tot sunt servicii ale dvs, celor de la Trafic.ro… as fi foarte incatat sa incerc si eu, doar ca momentan sunt sarbatorile si cheltuiala e putin cam mare, dupa ce o sa revin cu totul o sa incerc.

  Sarbatori Fericite tuturor.

Adauga comentariu despre
Site-urile de comerţ electronic pică în medie de 49 de ori într-o lună

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>