Unde studiem in .RO marketingul online?

19

Iulie 2011 scris de Bogdan Aron in Comunitate

Fie ca sunt in cautarea de informatii, socializeaza, incarca/descarca fisiere, citesc bloguri, cumpara produse si servicii, romanii sunt din ce in ce mai prezenti pe internet. Acest lucru duce inevitabil si la faptul ca bugetele si resursele companiilor alocate marketingului online cresc.

Despre publicitatea online si tacticile care aduc trafic pe site

Daca in 2005 piata de publicitate online era estimata potrivit jucatorilor principali in jurul valorii de 2.5 milioane, la sfarsitul lui mai 2011, IAB Romania publica rezultatul studiului ROADS, prin care anunta ca piata de publicitate online a atins in 2010 valoare de 20,4 milioane de euro.

In realitate, pe .RO s-a vandut mai multa publicitate. In suma de 20 de milioane de euro nu sunt luati in calcul Google, Yahoo, Facebook sau alti vanzatori de spatii care nu sunt afiliati IAB. O analiza mai detaliata puteti citi la Doru Panaitescu.

Pe langa publicitatea online (display sau contextuala), in mixul de marketing online intra si o multime de alte tactici care pot aduce trafic si care pot astfel vinde sau promova produse si servicii: optimizarea pentru motoarele de cautare, activitatea pe retelele sociale, email marketingul, marketingul afiliat, bloggingul etc.

Astfel ca, apar o multime de intrebari.

Unele particulare:

 • Cine ma poata invata sa fac o campanie de AdWords?
 • Cat de des e bine sa trimit newsletterul?
 • Am nevoie de un blog de companie? Ce ar trebui sa scriu pe el.
 • Cum aleg cele mai potrivite siteuri pentru promovarea produselor firmei mele?
Aletele, mai generale:
 • Sunt antreprenor. Cum pot folosi internetul in avantajul firmei mele?
 • Sunt student. Vreau sa studiez marketingul online. Ce facultate/curs ar trebui sa urmez?
 • Lucrez in departamentul de marketing/PR/etc. al firmei. Ce cursuri ar trebui sa urmez ca sa ma specializez in marketingul online?

Vreau sa invat marketing online

Am strans pentru toti cei interesati cursuri, seminarii si workshopuri din domeniul marketingului online:

Traininguri, cursuri, seminarii

 • Incepem cu www.ScoalaDeInternet.Ro, un proiect in cadrul caruia specialistii in marketing online, Ionut Munteanu si Tudor Totolici, organizeaza programe de training pentru studenti, tineri specialisti si antreprenori.
  Dorinta lor este sa dezvolte cat mai multe astfel de cursuri si sa adune sub umbrela www.ScoalaDeInternet.Ro specialisti care sa acopere toate domeniile marketingului online. In weekendul 23-24 iulie, organizeaza primul curs care va da startul programelor scolii de internet. Afla aici detalii despre acest co-training de 18 ore.

Evenimente

Programe de master

 • Incepand cu 2007 (sper sa nu fi gresit anul), in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti se desfasoara pe durata a 2 ani un program de master marketing online.

E foarte posibil ca sa fi omis cursuri, seminarii si workshop-uri despre marketingul online. De aceea va rog sa ma ajutati sa completez lista. E suficient sa lasati un comentariu la acest articol.

Sus

9 comentarii despre 'Unde studiem in .RO marketingul online?':

 1. Liviu Taloi
  20 Iulie 2011 @ 9:05 am

  La cursurile mele de ecommerce, sunt cel putin 2-3 capitole dedicate marketingului online. Thx.

 2. Liviu Taloi
  20 Iulie 2011 @ 9:07 am

  Unul dintre ultimele traininguri a fost cel tinut saptamana trecuta pentru Vodafone, unde un capitol mare a fost despre marketingul online. Liviu.

 3. Doru Panaitescu
  20 Iulie 2011 @ 9:18 am

  Bogdan, cursurile mele au inceput din decembrie 2007, iar primul curs deschis (adresat la liber, tuturor) din 2009.

  Din cate stiu eu traininguri in aceasta zona mai fac si Cristian manafu, Victor Kapra si Kondiment.

 4. Bogdan Aron
  20 Iulie 2011 @ 9:42 am

  @Liviu

  Gasesc o pagina referitor la cursurile tale catre care sa fac referinta?

  @Doru

  My bad. Nu stiu de ce am retinut 2004.

  In cazul Kondiment am gasit o sectiune de traininguri dar nu-mi dau seama daca mai sunt de actualitate: http://training.kondiment.ro/. Din motivul asta nu le-am trecut.

  Stii cumva daca Manafu si Victor Kapra au vreo pagina de prezentare a cursurilor catre care pot sa fac referinta?

 5. Liviu Taloi
  20 Iulie 2011 @ 9:49 am

  Aici, fac posturi dupa sau anuntand asa ceva: http://www.liviutaloi.ro/category/isell-training-de-comert-electronic/
  Si aici: http://www.liviutaloi.ro/calendarul-cursurilor-websell-si-isell/
  Mersi.

 6. iMunteanu
  20 Iulie 2011 @ 11:51 am

  Multumesc Bogdan pentru mentionare. Felicitari este un articol foarte util. Chiar sunt curios daca o sa se dezvolte mai mult lista de traineri si cursuri. Sunt cu ochii pe articol :)

 7. Ciprian Gavriliu
  19 August 2011 @ 4:01 pm

  Mulțumesc pentru includere Bogdan. Fain articolul, cred că sunteți primii care strâng la un loc inițiativele din domeniul educației în online.

 8. Plum Media
  28 Februarie 2012 @ 1:14 am

  La evenimente de marketing online as pune How to web http://how-to-web.net/. Ecom Tim http://ecomtim.ro/ si chiar si Zilele Biz http://www.zilelebiz.ro.

 9. Anca Mangos
  9 Decembrie 2012 @ 5:32 pm

  Noi am inceput cu training specializat pe SEO, Google AdWords, dar acum desfasuram si cursuri de marketing online: http://www.cursuri-seo.ro/2012/11/cursuri-marketing-online.html . E un domeniu frumos, inveti oameni sa reuseasca in afaceri sau in cariera :)

Adauga comentariu despre
Unde studiem in .RO marketingul online?

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>