Studiu trafic.ro: Clienţii care accesează magazinele online de pe mobil sunt interesaţi de IT, îmbrăcăminte şi bijuterii

21

Aprilie 2011 scris de Admin in Comunitate

Un studiu trafic.ro realizat la cererea fin.ro ne oferă o imagine asupra modului în care utilizatorii de mobile accesează siteurile de comerţ electronic.

În luna martie, peste 88.000 de vizitatori unici au accesat magazinele online de pe telefoanele mobile, reprezentând 1,47% din totalul vizitatorilor acestor siteuri. Vizitatorii din subcategoria Imbracaminte/incaltaminte au accesat in proportie cea mai mica siteurile folosind telefoanele mobile, doar 0.68%.

Subcategoria Calculatoare/software a fost cea mai accesata

Cei mai mulţi dintre aceşti vizitatori – 7190 -  au fost interesaţi de calculatoare şi software, pe următorul loc sunt vizitatorii  siteurilor care comercializează  îmbrăcăminte şi încălţaminte, cu un număr de 3883, iar pe locul trei sunt cei care au căutat online bijuterii şi cadouri, numărul acestora ridicându-se la 2585. Următoarele categorii care generează interes sunt în ordine: casă şi grădină, telefoane mobile, articole pentru copii, electronice şi electrocasnice, animale şi echipamente de radiocomunicaţii.

Peste 230.000 de vizite de pe mobile, cu peste 1.200.000 de afişări

În medie, un vizitator a intrat de 2,7 ori pe luna de pe mobil pe un site de comert electronic şi la fiecare vizita a văzut 5,45 pagini. Subcategoria îmbrăcăminte-încălţăminte înregistrează cele mai multe afişări pe vizită – 9,83. Cele mai puţine afişări pe vizită se înregistrează în subcategoria telefoane mobile, respectiv 2,88.

În privinţa sistemelor de operare folosite de aceşti utilizatori, iPhone conduce în top cu 144.440 de vizite, urmat de Android cu 49.878 şi Symbian cu 34.748. Pe următoarele locuri se clasează RIM, Windows Mobile, Bada  şi Linux Smartphone.

Pentru a oferi publicului informaţii cât mai complete despre evoluţia şi tendinţele înregistrate de internetul românesc, trafic.ro poate pune la dispoziţia jurnaliştilor specializaţi date din studiile pe care le efectuează periodic. Dacă doriţi astfel de informaţii, ne puteţi contacta la pr [at] trafic [punct] ro.

.........
Tag-uri » » 

Sus

Adauga comentariu despre
Studiu trafic.ro: Clienţii care accesează magazinele online de pe mobil sunt interesaţi de IT, îmbrăcăminte şi bijuterii

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>