Va prezentam trafic.ro v2.38

21

Ianuarie 2011 scris de Bogdan Aron in Jurnal de schimbari

Va invitam sa descoperiti imbunatatirile pe care le aduce noua versiune trafic.ro v2.38. Acesta este primul articol dintr-o serie (Jurnal schimbari) in care ne vom concentra pe schimbarile vizibile utilizatorilor si mai putin pe schimbarile de ordin tehnic.

4 schimbari importante fata de versiunea anterioara

1. Statistici in timp real imbunatatite

 • Ultimele 100 de afisari in timp real

Numarul de afisari pe care le puteti accesa a crescut de la 20 la 100. Pentru fiecare dintre acestea aveti la dispozitie urmatoarele informatii: ora exacta la care s-a facut afisarea, localitatea, ISP-ul, sistemul (sistem de operare si browser), durata vizitei (cat timp a petrecut vizitatorul pe site) si URL (pagina exacta pe care o vizualizeaza in acel moment).

Ultimele 100 de afisari

Ultimele 100 de afisari in timp real

 • Ultimele 100 de cautari in timp real

Numarul de cautari pe care le puteti accesa a crescut de la 20 la 100. Pentru fiecare cautare aveti la dispozitie urmatoarele informatii: ora exacta la care vizitatorul a  ajuns pe site, localitatea, motorul de cautare folosit, sirul de cautare si pagina de sosire.

Aceasta statistica este privata. Poate fi facuta publica in sectiunea Setari site >> Statistici private.

Ultimele 100 de cautari

Ultimele 100 de cautari in timp real

 • Ultimii 100 de referreri in timp real

Pentru fiecare dintre ultimii 100 de vizitatori aveti la dispozitie urmatoarele informatii: ora exacta la care a  ajuns pe site, localitatea, siteul de pe care a venit si pagina de sosire.

Aceasta statistica este privata. Poate fi facuta publica din sectiunea Setari site >> Statistici private.

Ultimii 100 de referreri

Ultimii 100 de referreri in timp real

2. Un nou script trafic.js, asincron

Durata de incarcare a scriptului trafic.ro scade semnificativ odata cu introducerea scriptului asincron.

Atentie! Noul script este disponibil pentru toate siteurile in sectiunea de Setari >>Script. Pentru a beneficia de avantajele acestuia va invitam sa inlocuiti pe siteurile voastre scriptul vechi. Pentru asistenta ne puteti scrie la adresa [suport at trafic punct.ro].

Scriptul trafic.ro asincron

Scriptul trafic.ro asincron

3. Statistici noi pentru mobile

La doua luni dupa ce am introdus primele statistici referitoare la telefoanele mobile, lansam astazi 2 noi statistici pentru toate siteurile din trafic.ro care au abonament Standard de monitorizare: sisteme de operare si browsere. Iata ce contin cele 2 statistici:

 • Sisteme de operare
Sisteme de operare

Sisteme de operare mobile

 • Browsere
Browsere mobile

Browsere mobile

4. Prelungirea perioadei de testare la 30 de zile

Am prelungit perioada de testare a abonamentului Standard de la 15 la 30 de zile. Am facut aceasta schimbare din urmatoarele motive:

 • trafic.ro propune acum clientilor sai mai multe statistici, servicii si produse decat erau in momentul introducerii platii. Marirea perioadei de testare la 30 de zile inseamna mai mult timp pentru utilizatorilor noi de a testa aceste statistici, servicii si produse trafic.ro. Astfel ei vor putea lua decizia corecta in ceea ce priveste achizitionarea unui abonament Standard trafic.ro.
 • Perioada de testare a serviciului Alerte este tot de 30 de zile. Desi Alerte este un produs separat, monitorizarile de timp de incarcare si pagini de eroare se bazeaza pe scriptului trafic.ro. Un utilizator nou va putea beneficia timp de 30 de zile, de toate facilitatile oferite atat de trafic.ro cat si de Alerte trafic.ro.

Sugestii pentru versiunile urmatoare?

Pentru sugestii privind versiunile urmatoare va asteptam pe feedback.trafic.ro.

.........
Tag-uri » » 

Sus

15 comentarii despre 'Va prezentam trafic.ro v2.38':

 1. Catalin
  23 Ianuarie 2011 @ 3:52 pm

  Si IP-urlie unde se mai pot vedea?

 2. 3 de la trafic.ro | refresh.ro
  24 Ianuarie 2011 @ 5:31 am

  [...] abonamentului Standard a fost prelungit de la 15 la 30 de zile. Motivele acestei decizii le gasiti aici. Recomanda [...]

 3. Bogdan Aron
  24 Ianuarie 2011 @ 9:01 am

  @Catalin

  Afisarea IP-urilor este o problema de ordin juridic. IP-urile pot fi considerate date cu caracter personal. Am preferat sa evitam orice problema viitoare care ar putea aparea din cauza afisarii acestor IP-uri.

  O lectura utila in acest sens: http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2007/10/12/viata_privata_si_internetul_unde_punem_p

 4. Dana
  24 Ianuarie 2011 @ 10:56 pm

  Imi pare rau, dar cu noul cod nu mai inregistreaza ultimii referreri/ultimele cautari/ultimele afisari. Si daca tot sunt 100 acum, schimbati si in titlu, a ramas 20 la referreri si cautari. :D

 5. Dana
  24 Ianuarie 2011 @ 10:57 pm

  Oh, in plus a disparut in minus :) logo cel mai mic, i-ul…

 6. Bogdan Aron
  25 Ianuarie 2011 @ 8:05 am

  @Dana

  Pe rand:
  - modifcam title
  - am verificat si la mine se afiseaza ok si referrerii, cautarile si afisarile. Daca in continuare nu-ti merge, ne ajuti cu un print screen si cateva informatii suplimentare (sistem de operare, browser) la suport at trafic punct ro?
  - sigla mica a disparut, dar cei ce au optat pentru ea au putut sa o pastreze (cum e si cazul tau). au aparut in schimb alte sigle.

  Multumim :)

 7. Dana
  25 Ianuarie 2011 @ 12:26 pm

  Buna Bogdan,
  - logo mic a disparut odata cu implementarea codului nou. Banuiesc ca a ramas selectat pe contul meu, pentru ca nu l-am schimbat, dar nu il incarca/afisa
  - am screen shots pentru afisari si cuvinte cheie,de aseara cand am testat codul, cu pauza de cateva minute bune si cu revenirea la normal. Le trimit pe mail
  - detaliile suplimentare sunt bine-venite, desigur, dar ce legatura sa aibe sistemul meu de operare si browser-ul meu cu vizitatorii si inregistrarea vizitelor lor venite de pe diverse browsere si sisteme de operare? Nu prea are.

  Trimit detaliile pe mail si sper sa le lamurim.

 8. Andrei Dutu
  25 Ianuarie 2011 @ 4:12 pm

  Acum am observat si eu noul cod cod pentru script. Vroiam sa il actualizez dar daca Dana zice ca a avut probleme astept pana am timp sa il testez.
  Oricum, e de apreciat schimbarea

 9. Bogdan Aron
  25 Ianuarie 2011 @ 4:52 pm

  @Andrei

  Noi il testam pe trafic si functioneaza.

  @Dana

  Investigam si revenim. Mersi.

 10. Andrei Dutu
  26 Ianuarie 2011 @ 11:47 am

  Ok, merg pe incredere. :)
  Am instalat si eu nou script acum.
  Ca sigla si eu aveam o imagine care acum nu mai e in “oferta”, sper ca nu o stergeti :P

 11. Andrei Dutu
  27 Ianuarie 2011 @ 11:31 am

  Asa, deci am instalat codul ieri, nu am vazut nici o schimbare (negativa).
  Pot sa confirm si eu partea cu functionarea. Codul nou functioneaza fara probleme.
  Raman insa la rugamintea sa nu stergeti pozele vechi si nici sa nu ne fortam sa le schimbam :)

 12. Cristescu Bogdan
  30 Ianuarie 2011 @ 2:55 pm

  Am probleme cu codul javascript, cel nou se pare că are o scriere problematică. Aş vrea să pun codul vechi! Cum pot să fac rost de el?

 13. Bogdan Aron
  31 Ianuarie 2011 @ 1:17 pm

  @Bogdan

  Ne poti da mai multe detalii la suport at trafic punct ro?

 14. Cristescu Bogdan
  31 Ianuarie 2011 @ 5:35 pm

  Se pare că s-au făcut modificări la cod. L-am schimbat cu unul generat din nou şi acum erorile de validare au dispărut. Codul pare valid la verificarea “calităţii” scriptului

 15. Timp de incarcare mai bun pentru trafic.ro in noua versiune v3.01 | Blog trafic.ro
  2 Martie 2011 @ 3:14 pm

  [...] }); } });Digg DiggIn urma cu mai bine de o luna, pe 21 ianuarie 2010, publicam pe blogul trafic.ro un prim articol dintr-o noua serie: Jurnal [...]

Adauga comentariu despre
Va prezentam trafic.ro v2.38

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>