Despre noul serviciu Alerte trafic.ro. Incearca-l gratuit!

23

Iulie 2010 scris de Bogdan Aron in Noutati

Pe 22 iulie am reusit ca dupa un efort de 3 luni sa lansam noul serviciu Alerte trafic.ro. Speram sa va placa si sa-l considerati util.

Ce face Alerte trafic.ro?

Serviciul te notifica prin SMS si E-mail cand site-ul tau are probleme tehnice. Monitorizam 3 indicatori importanti: disponibilitatea, timpul de incarcare si numarul de aparitii ale paginilor de eroare.

Am vrut ca fiecare dintre acesti indicatori sa fie calculat dintr-o perspectiva cat mai aproape de realitate. Aceasta inseamna ca ne-am bazat in calculul indicatorilor si identificarea problemelor chiar pe modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-ul tau.

 • Disponibilitatea - e calculata din perspectiva numarului de afisari de pe site-ul tau intr-o perioada de timp: 1 minut, 10 minute sau 60 de minute. Daca numarul de afisari scade brusc fata de valoarea normala pentru acea perioada te alertam prin SMS si Email.
 • Timpul de incarcare – e calculat ca un timp mediu de incarcarcare pentru toti vizitatorii care iti acceseaza site-ul intr-o perioada de timp. Din cauza modului in care functioneaza browserele de internet, acest timp de incarcare nu este chiar cel real, insa se apropie de acesta. Vei identifica astfel problemele care determina cresterea timpului de incarcare si momentul declansarii acestor probleme.
 • Numarul de aparitii ale paginilor de eroare – e cel mai usor de explicat :) In momentul in care vizitatorii care navigheaza pe site-ul tau intalnesc pagini de eroare esti notificat prin SMS si/sau E-mail. In plus, stii exact cine sunt cei care au vazut paginile de eroare si topul referintelor catre aceste pagini.

7 Exemple de probleme rezolvate de Alerte trafic.ro

1. Serverul este indisponibil. Numarul de afisari scade la 0 si esti alertat prin SMS si E-mail.

2. Serverul este disponibil (raspunde la Ping) dar ai configurat gresit .htacces-ul. Vizitatorii nu pot accesa site-ul si numarul de afisari scade la 0. Esti alertat prin SMS si E-mail.

3. Primesti plangeri ca site-ul tau se incarca greu insa nu poti identifica un tipar. Vizualizezi rapoartele de timp de incarcare si observi ca problemele sunt doar intr-o anumita retea.

4. Continuare la 3. Sau doar intr-un anumit judet.

5. Cele 200 de site-uri gazduite pe acelasi server cu tine au determinat cresterea timpului de incarcare al site-ului tau in ultima luna cu 800%. E timpul sa cauti un alt hosting sau sa faci un upgrade.

6. Serverul tau nu se poate conecta la baza de date asa ca vizitatorii ajung pe o pagina speciala de eroare pregatita pentru astfel de cazuri. Descoperi problema in timp util si o rezolvi.

7. Investesti intr-o campanie de publicitate. Faci cateva bannere si iti identifici cateva site-uri pe care vrei sa cumperi spatii. Dai drumul la campanie si vezi ca majoritatea vizitatorilor ajung pe 404. Iti dai seama la timp ca ai gresit link-ul de pe banner.

Cine foloseste Alerte trafic.ro?

Alerte trafic.ro este un serviciu destinat atat proprietarilor de site-uri cat si webmasterilor.

Astfel ca si proprietar de site vei afla imediat de problemele acestuia. O problema descoperita la timp inseamna bani economisiti.

Iar ca si webmaster esti raspunzator de buna functionalitate a site-ului.

De ce Alerte trafic.ro si nu un alt serviciu?

Disponibilitate / Uptime

Alerte.trafic.ro: Agentii de verificare sunt chiar vizitatorii site-ului tau – de la cateva zeci si pana la cateva mii si chiar zeci de mii. Problemele indicate sunt probleme reale.

Altele: Agentii de verificare sunt servere (10-20)  care dau ping-uri catre serverul tau. Faptul ca serverul tau raspunde la Ping nu inseamna si ca site-ul este accesibil vizitatorilor.

Timp de incarcare/ Timp de raspuns

Alerte.trafic.ro: Din cauza modului in care functioneaza browserele de internet, acest timp de incarcare nu este  cel real, insa se apropie de acesta. O astfel de monitorizare iti permite sa identifici problemele care determina cresterea timpului de incarcare cat si momentul in care se intampla acest lucru.

Altele: Nu calculeaza timpul de incarcare ci timpul de raspuns al serverului. Un timp de raspuns bun nu inseamna si ca site-ul se incarca repede.

Aparitiile paginilor de eroare / -

Alerte.trafic.ro: Poti monitoriza paginile de eroare “clasice” (ex. 404) sau pagini de eroare specifice (ex. poti configura si monitoriza o pagina de eroare care se va afisa cand serverul nu se poate conecta la baza de date).

Altele: -

Cat costa abonamentul Alerte trafic.ro?

Abonamentul Alerte trafic.ro contine:

- 5 monitorizari (poti monitoriza pana la 5 site-uri)

- 10 alerte SMS (incluse in Abonament. Se pot achizitiona suplimentar pachete de SMS-uri)

- nelimitat alerte E-mail

- nelimitat contacte (Poti alege un numar nelimitat de persoane care sa primeasca alertele prin SMS sau E-mail)

- rapoarte detaliate (disponibilitate, timp de incarcare, pagini de eroare)

Alerte trafic.ro este disponibil in sistem abonament lunar in valoare de 4.99 euro. Am ales un pret care sa permita achizitia printr-un simplu SMS. Alte modalitati de plata disponibile: card si ordin de plata.

Serviciul poate fi achizitionat si pentru un an, caz in care beneficiezi de o reducere de aproximativ 10 euro: 59.88 49.99 euro.

Inainte sa te decizi daca Alerte trafic.ro este pentru tine, incearca-l gratuit pentru 30 de zile.

.........
Tag-uri » »  »  »  »  »  » 

Sus

2 comentarii despre 'Despre noul serviciu Alerte trafic.ro. Incearca-l gratuit!':

 1. Am aflat de Alerte trafic.ro la o bere, firește » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'
  25 Iulie 2010 @ 6:37 am

  [...] vă coafează alte detalii, ia de acilea. Tagged alerte trafic.ro, bogdan aron, chinezu, ionut tudor Share var btn_style = [...]

 2. Cum am descoperit un bug important pe trafic.ro | Blog trafic.ro
  11 Noiembrie 2010 @ 2:10 pm

  [...] iulie lansam Alerte trafic.ro, o solutie prin care clientii trafic.ro pot monitoriza performanta siteurilor si care ii notifica [...]

Adauga comentariu despre
Despre noul serviciu Alerte trafic.ro. Incearca-l gratuit!

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>