Cum verifici situatia site-ului tau in motoarele de cautare?

2

Decembrie 2009 scris de Bogdan Aron in Comunitate, Guest Post

Motoarele de cautare ofera informatii despre situatia lor, despre erori si de multe ori si solutiile de rezolvare. In principiu, nu necesita cunostinte avansate folosirea lor, trebuie doar sa stiti care e scopul lor si cum de folosesc.

Cel mai simplu mod de a afla situatia unui site e folosirea de operatori de cautare sau search operators. Cam toate motoarele de cautare au operatori de cautare. Operatorii de cautare sint utile datorita trierii de rezultate returnate sau a informatiilor obtinute prin folosirea lor.

O sa introduc operatori ce ofera informatii onpage si offpage. Onpage sint cele ce tine de partea de indexare a site-ului, cele Offpage sint cele ce tin de partea de sustinere a unui site la cautari.

Operatori Onpage:

Pentru Google avem site: care e un operator de cautare ce returneaza rezultate privind paginile indexate ale unui site web folosing operatorul site:domeniu.ro

Exemplu: site:trafic.ro – cautarea cu operator returneaza informatii despre numarul de pagini indexate in Google.

Optiunea e utila pentru ca se pot observa paginile indexate, erorile si puteti vedea cum apar ele la cautari.

La o cautare pe Google site:domeniu.ro daca numarul de rezultate returnate este 0 atunci inseamna ca Google nu a ajuns inca sau site-ul, daca a fost deja indexat si are vechime, poate fi banat sau penalizat.

In cazul in care site-ul e nou, atunci returnarea rezultatului 0 nu ar trebui sa fie ingrijorator decat daca lansarea lui e facuta de mai mult de o saptamana. In mod normal o saptamana de indexare ar trebui sa va dea o imagine clara a modului cum sint indexate paginile.

In cazul unui site vechi cu 0 returnare de rezultate la indexare, situatia trebuie analizata. Paginile din indexul motoarelor de cautare pot fi scoase la cerere sau pot suporta o penalizare/banare din partea motoarelor de cautare.

Operatori Offpage:

Pentru Google avem optiunea de verificare a link-urilor de sustinere folosind link:http://www.domeniu.ro/ . Trebuie specificat ca Google nu arata in mod real link-urile de sustinere, ele sint doar versiunile actualizate la 2-4-6 luni, in functie de actualizarile pe care le face Google.

Exemplu: link:http://www.trafic.ro/ returneaza rezultate cu site-urile ce sustin acest site, ele fiind “contorizate” dupa ultima actualizare facuta de Google.

O versiune actualizata prin care puteti vedea numarul de link-uri de sustinere a unui site, e cea oferita de Yahoo! prin siteexplorer.search.yahoo.com

Yahoo! returneaza link-urile de sustinere in timp real, cele cu nofollow, cele care numai exista si cele din RSS-uri. Nu e o versiune exacta, dar e o metoda de a estima link-urile de sustinere pe care un site le are.

Folosind diferite alte pluginuri si extensii specifice, puteti avea o analiza primara a site-ului. Aceste optiuni de verificare pot sa va dea o imagine destul de bune despre ce fac concurentii dumneavoasta si care sint atuurile sau deficientele lor.

Autor articol: Gabriel “Krumel” Curcudel


krumel

Fondator AdverPoint, este unul dintre cei mai cunoscuti specialisti romani in Search Engine Optimization. In 2008 este cofondator al clubului Oameni din Online. Incurajeaza frecvent specialistii online din noul val si schimbul de informatii relevante. (descriere IMTO)

Spune-ti parerea cu privire la acest articol sau adreseaza-i o intrebare lui Krumel printr-un comentariu.

.........
Tag-uri » » 

Sus

3 comentarii despre 'Cum verifici situatia site-ului tau in motoarele de cautare?':

 1. iMunteanu
  2 Decembrie 2009 @ 12:13 pm

  Felicitari!

  Si spune-le si despre link:domeniu.ro si despre ceilalti operatori…

 2. Bogdan Aron
  2 Decembrie 2009 @ 2:07 pm

  @Ionut

  “site:” si “link:” sunt cei mai importanti si sunt de baza. Daca vrea, Krumel poate continua si cu alti operatori mai putin cunoscuti. Eu insa sunt de parere ca trebuie sa incepem cu lucruri simple si utile :)

 3. Spiru Haret Forum
  19 Octombrie 2010 @ 4:19 pm

  Am un sfat pentru voi: instalati-va Google Chrome.
  Instalati-va apoi aplicatiile Chrome SEO si vorbim dupa aia.

Adauga comentariu despre
Cum verifici situatia site-ului tau in motoarele de cautare?

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>