Webtest.ro

23

Noiembrie 2009 scris de Dumitru Florin in API

Cu ce ma ajuta acest site?

Principala functie a acestui site este de a prezenta o situatie generala a site-urilor incluse in clasamentul www.Trafic.ro .

Ce exact imi prezinta?

In pagina de Analize Generale poti vedea : cele mai folosite browsere, motoare de cautare, expresii, sisteme de operare, rezolutii de monitor, refereri, topul webserverelor, procentaj corectitudine in scrierea html si css, volume de vizitatori pe luni si saptamani.

Doar atat?

Nu. Folosind butonul de cautare din dreapta sus (cel ce contine sirul <cautare>) poti cauta un anume site, dupa nume sau descriere. Selectand apoi un site din lista afisata, poti vedea statisticile individuale ale acelui site.

Ce contin statisticile individuale?

Pentru fiecare site in parte, se genereaza o Analiza detaliata unde se afiseaza vizite/vizitatori/afisari conform trafic.ro, pozitia generala in trafic.ro si pozitia in clasamentul pe categorii urmata de denumirea categoriei, cel mai folosit motor de cautare, cea mai cautata expresie, cel mai bun referer, cele mai folosite browsere, cele mai folosite sisteme de operare, cele mai folosite rezolutii.

Bine, dar toate astea le pot vedea direct pe Trafic.ro!

Perfect de acord cu tine, DAR se mai afiseaza in plus Page Rank-ul, pozitia geografica a serverului (tara / oras), ip-ul serverului, adresa reversed a serverului, cate site-uri au mai fost detectate pe acelasi server, bannerele serverului, uptime-ul serverului, viteza de incarcare, lungimea paginii, copia carbon, validitatea HTML, validitatea CSS, schema document folosita la realizarea site-ului, ce au vizitat internautii inainte si dupa ce au ajuns pe site-ul respectiv, o analiza a cuvintelor cheie incluse in corpul paginii (meta tag) si a celor folosite de internauti pentru a ajunge pe respectivul site.

La ce ma ajuta sa stiu toate chestiile alea despre server?

Logic vorbind, un site .ro e de recomandat sa aiba servere in Romania din considerente de viteza si accesibilitate (acces ul metropolitan de exemplu e o realitatea pentru majoritatea internautilor romani, pe cand “externul” este de multe ori de cateva ori mai mic decat “metropolitanul”). Deasemenea un numar mare de site-uri pe un singur server tinde sa scada viteza de procesare a acelui server, rezultand implicit o viteza mai mica de incarcare a site-ului respectiv (aici intra in calcul mai multe variabile -tipul site-urilor respective, impartire de cpu/disk i/o etc). Copia carbon este o copie a primei pagini a respectivului site dupa care s-au facut analizele prezentate. Se pastreaza o copie pe server pentru viitoare analize. Validitatea HTML si CSS implica in anumite conditii o mai buna catalogare a respectivului site; incepand cu motoarele de cautare pana la statistici (ca aceasta) ce poate denota chiar si dedicatia respectivului programator. Schema document este folosita pentru a face verificarea HTML si CSS. O schema document invalida denota de obicei o invaliditate HTML si CSS. analiza cuvintelor cheie (keywords), a vizitelor de dinainte si dupa ce a vizitat respectivul site, ajuta de obicei la o mai buna politica de marketing, sau de o reevaluare a directiei respectivului site.

Cand se actualizeaza informatiile?

La cateva zile pana la 1 saptamana pentru cele care cer o putere mare de procesare.

Se misca cam greu cateodata, se si blocheaza daca apas mai multe odata!

E posibil. Webtest incearca din greu sa adune din baza de date informatiile, sa le prelucreze si sa le afiseze intr-o maniera cat mai facila. Dar nu e perfect, ca de altfel nici un alt produs software (plus ca a fost creat pe o masina Windows, cred ca stim toti cu cine seamana…). Ca principiu, la fiecare 30 de minute, are loc o verificare interna urmata de o reparare interna in cazurile necesare.

Site-ul meu merge ok, dar pe Webtest arata ca e, sau a fost, oprit. De ce?

Se poate intampla ca din reteaua in care e hostat Webtest (Clax) sa nu se poata accesa respectivul site.

As vrea sa mai intreb ceva …

Nicio problema, cu un simplu mail la intrebari@webtest.ro pot “ghici” mai usor problemele, sugestiile sau orice alte “necunoscute”.

Sus

Adauga comentariu despre
Webtest.ro

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>