Multi Site Tracking – Prezentare Generala

13

Noiembrie 2009 scris de Vlad Dragu in API

Introducere

Multi Site Tracking este o aplicatia aparuta din dorinta mea si a altor autori de siteuri de a avea o privire de ansamblu asupra popularitatii propriilor pagini web. Cu ajutorul acesteia, cele mai importante date referitoare la traficul pe o selectie de siteuri vor fi prezentate pe o singura pagina atat explicit cat si in forma cumulativa.

Puteti testa aplicatia la urmatoarea adresa:  http://www.webprogramming.ro/trafic.php

Cum Functioneaza

Pentru a va monotoriza siteurile va fi necesara creerea unui cont in cadrul aplicatiei. Acest lucru dureaza doar cateva secunde fiind necesara doar introducerea unei adrese de email si a unei parole. Contul este creat si activat instantaneu iar dumneavoastra sunteti automat logat pentru a evita disconfortul creat de asteptari suplimentare.

Dupa intrarea in cont, puteti creea prima dumneavoastra lista de siteuri (denumita TrackList). Alegeti un nume, selectati daca doriti ca lista sa fie publica sau privata si treceti la selectia siteurilor pentru monotorizat. Puteti adauga oricate siteuri intr-un TrackList efectuand cautari in baza de date Trafic.ro pe baza unor cuvinte cheie si bifand pe cele pe care le doriti monotorizate.

Imediat dupa adaugarea unui site in TrackList, datele despre acesta sunt preluate prin API-ul Trafic.ro si stocate in baza de date a aplicatiei pentru un timp de raspuns cat mai scurt. Felicitari! Din acest moment, aveti acces la rapid la cele mai importante date legate de traficul pe siteurile dumeavoastra. Aceste date vor fi automat actualizate din ora in ora si prezentate dumneavoastra sub forma compacta din pagina TrackListului. Evident puteti oricand sau adaugati sau sa stergeti siteuri in si din TrackList precum si sa creati oricate alte liste de monotorizare.

Care este utilitatea

Dupa cum spuneam, principalul scop al Multi Site Tracking este de a veni in ajutorul celor cu un numar mare de siteuri web inregistrate in Trafic.ro. Stiu ca exista printre voi persoane cu zeci de domenii, majoritatea cu activitate similara. Astfel, in loc sa vizitati succesiv pagina de statistici a fiecarui site, sa va notati datele si apoi sa faceti calculele necesare, veti avea acces dintr-o singura privire asupra numarului de vizitatori al fiecarui site, a totalului de vizitatori in retea si a mediei precum si a altor date: media de afisari per vizita,  vizitatorii unici intr-o zi, saptamana sau luna, ponderea de vizitatori reveniti pe siteuri sau cele mai importante, cuvinte cheie, siteuri referal, browsere si rezolutii folosite.

Puteti folosi insa aceasta aplicatie si in orice alt scop cum ar fi compararea popularitatii unui site al dumneavoastra cu a siteurilor concurente sau cu profil asemanator. Puteti realiza studii referitoare la popularitatea unui anumit tipuri de siteuri fara ca unul din acestea sa va apartina (de exemplu cele mai importante siteuri de jocuri sau primele 10 magazine virtuale samd). Practic posibilitatile de folosire a Multi Site Tracking sunt nelimitate.

Dezvoltare Ulterioara

Astept orice fel de sugestii si recomandari pentru imbunatatire sub forma de comentariu la acest articol. Eventual prima imbunatatire va fi crearea unui sistem de comentarii chiar in cadrul aplicatiei. Personal, consider ca in acest moment Multi Site Tracking este o aplicatie ce se poate dovedi utila multor autori de siteuri. Cu toate acestea, nu exclud posibilitatea adaugarii de noi facilitati in functie de feedbackul primit de la utilizatori.

De asemenea, daca ati incercat Multi Site Tracking si considerati ca este o aplicatie utila v-as fi recunoscator sa va aratati aprecierea si sub forma unui vot in topul aplicatiilor realizate cu API-ul Trafic.ro.

Adresa unde puteti vizualiza prezentarea pe scurt a aplicati si si acorda votul dumneavoastra este: http://api.trafic.ro/aplicatii/index.php?id=1121

Sus

9 comentarii despre 'Multi Site Tracking – Prezentare Generala':

 1. Santamia
  25 Noiembrie 2009 @ 1:11 am

  Si aceasta aplicatie cum o pot folosi? O pot integra pe o pagina din site-ul meu?

 2. Bogdan Aron
  25 Noiembrie 2009 @ 9:04 am

  Din ce vad eu, aplicatia o poti folosi doar pentru monitorizare si nu cred ca o poti integra pe site-ul tau. Dar poate i-ai dat o idee cu aceasta ocazie celui care a dezvoltat-o (Vlad Dragu).

 3. Santamia
  25 Noiembrie 2009 @ 9:06 am

  Adica sa o folosesc doar de pe site-ul dezvoltatorului?

 4. Bogdan Aron
  25 Noiembrie 2009 @ 9:12 am

  Aceasta aplicatie, da. O parte din cele de aici (http://api.trafic.ro/aplicatii/) se pot instala si pe alte site-uri.

 5. Santamia
  25 Noiembrie 2009 @ 9:21 am

  Nu prea ai de unde sa o descarci

 6. Vlad Dragu
  25 Noiembrie 2009 @ 12:40 pm

  Salut.

  Aceasta aplicatie foloseste ca limbaj de programare principal php care evident necesita un server web pe care sa ruleze. In consecinta m-am gandit ca ar fi cel mai bine sa pun la dispozitie aplicatia pe site-ul meu in stare functionala cu tot cu scriptul de actualizare in cron.

  Dupa cum am spus sunt deschis la sugestii. Una din variante ar fi sa public si codul sursa asa incat oricine sa o poata prelua si folosi pe propriul site presupunand ca are toate resursele necesare.

  Daca problema este doar de afisare a unor date pe alte siteuri, as putea face sa genereze niste coduri HTML prin care statisticile unui tracklist sau al altuia sa fie afisabile pe siteuri straine. Nu stiu cat de utila ar fi facilitatea dar nu mi-ar fi deloc greu sa o implementez.

  Daca discutam doar de afisarea statisticilor pentru un site pe propria pagina, si asta se poate face insa e oarecum separat de scopul acestei aplicatii si deja exista alte aplicatii foarte frumoase care fac asta.

 7. Santamia
  25 Noiembrie 2009 @ 12:59 pm

  pai daca sa vad statisticile trebuie sa ma loghez mereu pe site-ul tau e cam dificil, prefer sa pot pune l amine pe site de exemplu si fara logare.

 8. Vlad Dragu
  25 Noiembrie 2009 @ 1:08 pm

  Daca vrei ca statisticile tale sa fie publice atunci recomand creerea unui tracklist public. Asta inseamna ca poti vedea statisticile fara sa fi logat. Atat tu cat si alti vizitatori.

  Apoi nu mai ramane decat sa pastrezi link-ul permanent catre respectivele statistici in bookmarks si sa il accesezi de oricate ori ai nevoie.

  Sper sa iti fie de folos.

 9. cata
  3 Martie 2010 @ 8:37 pm

  Warning: simplexml_load_file(http://api.trafic.ro/rest/0.02/cautare/aas/pag-1/) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: Operation timed out in /usr/web/webprogramming/trafic_edit.php on line 81

  Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity “http://api.trafic.ro/rest/0.02/cautare/aas/pag-1/” in /usr/web/webprogramming/trafic_edit.php on line 81
  Cautarea dumneavoastra nu a returnat niciun rezultat.

Adauga comentariu despre
Multi Site Tracking – Prezentare Generala

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>