iGoogle Trafic Gadget

11

Noiembrie 2009 scris de Matei Mihai in API

Salut! Ma numesc Matei Mihai si te invit sa citesti cateva randuri despre noua aplicatie Trafic.ro, si anume iGoogle Trafic Gadget.

Instalare si Folosire

Puteti instala gadget-ul urmand acest link . Dupa ce ati apasat butonul (regasit si in imaginea de mai jos) “Adaugati la iGoogle” sau “Add to iGoogle” gadget-ul este instalat si pregatit pentru folosire pe prima pagina a site-ului Google.ro .

Atentie: trebuie sa aveti optiunea iGoogle activata.

Motivul crearii

Aplicatia iGoogle Trafic Gadget a fost creata sa vina in ajutorul oricarei persoane care foloseste optiunea iGoogle oferita de Google, persoane ce detin un site web inscris in Trafic.ro, persoane ce sunt interesate de traficul unui anumit site in vederea cumpararii de publicitate, etc.

Ideea ?

Ei bine, ideea a fost una fulgeratoare :) ) . Am tot urmarit acest concurs inca de la bun inceput si vedeam cum apar noi aplicatii la care eu nu ma gandisem pana atunci, sau daca ma gandisem, o facusem prea tarziu.. Ideea a venit cand terminasem de lucrat la un alt gadget iGoogle si in acelasi timp ma si gandeam la concursul Trafic.ro :) ) Si uite asa s-au intersectat doua idei din care a iesit o noua aplicatie Trafic.ro.

Cum functioneaza ?

Gadget-ul este creat cu Google Gadget Editor oferit de Google Gadgets in limbaj XML. Prin actiunea butonului de cautare se creaza legatura catre API-ul Trafic.ro si returneaza informatiile legate de site-ul cautat. Daca site-ul nu este inscris in Trafic.ro sau din motive tehnice informatiile nu pot fi afisate va aparea o eroare de tip “Eroare: Ne pare rau dar acest site nu este adaugat pe Trafic.ro sau a intervenit o eroare in momentul cererii dumneavoastra ! Multumim !”. Daca sunteti sigur ca site-ul este deja inregistrat si acceptat pe Trafic.ro atunci puteti reincerca pana la afisarea datelor corecte.

Design-ul este atragator si prietenos, respectand culorile Trafic.ro. Initial design-ul a fost mai restrans, mai compact dar datorita binecunoscutelor probleme legate de afisarea diferita in functie de browser-e a trebuit sa renunt la acest design si sa il refac.

Gadget-ul a fost verificat pe rezolutia egala sau mai mare de 1024 x 768 si browser-ele: Mozilla Firefox 3.5.5, Google Chrome 3.0.195.27 si Internet Explorer 6;

Ca tehnologii au fost folosite: XML, XHTML, CSS, PHP, AJAX, Javascript (incluzand libraria jQuery OpenSocial).

Pe masura ce voi mai imbunatati gadget-ul, sau voi urca noi versiuni, va voi anunta in acest post despre acestea.

Print Screen

Sper ca acest gadget sa va fie de folos si daca va place si credeti ca este unul util va rog sa-l votati la pagina http://api.trafic.ro/aplicatii/?id=1061 .

Multumesc si astept sa lasati feedback-uri la acest post (pozitive sau negative :) ), bug-uri sau/si noi idei pentru implementare.

Sus

Adauga comentariu despre
iGoogle Trafic Gadget

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>