Traffic Tools iti ofera o imagine mai buna a site-ului tau

1

Noiembrie 2009 scris de Daniel Buca in API

Traffic Tools Traffic Tools este o colectie de aplicatii construite pentru a va ajuta sa aveti o imagine cat mai buna asupra site-urilor voastre.

Aplicatia este construita pe baza API-ului trafic.ro dar integreaza si alte API-uri pentru a putea oferi o imagine cat mai buna asupra site-ului analizat.

In cele cateva ore cat a durat dezvoltarea aplicatiei am integrat API-ul trafic.ro pentru a afisa date despre traficul site-urilor analizate dar am integrat si API-ul ContextVoice si rss-urile Gorila.ro si Twitter.com pentru a genera o cat mai buna analiza de site.

Statistici saptamanale

In fiecare zi de Luni aplicatia analizeaza primele 1000 de site-uri din trafic.ro (distributie egala pe toate categoriile, pentru ca statistica sa fie relevanta) si extrage atat media de afisari per vizita cat si numarul maxim de afisari pe o vizita. In acelasi timp se genereaza si un top al celor mai mari scaderi si cresteri de trafic (atat procentual cat si valoric). Nu in ultimul rand. se genereaza si un top al keyword-urilor cele mai folosite si al referal-ilor cei mai  des intalniti.

In urmatoarea versiune aceste statistici se vor extinde si aplicatia va monitoriza cele mai interesante fluctuatii de trafic si cele mai dinamice categorii.

Aceste statistici sunt afisate pe prima pagina a aplicatiei.

Comparator site-uri

Aceasta aplicatie iti permite sa analizezi pana la 4 site-uri alegand si intervalul analizat (zi, saptamana, luna). Rezultatele analizei contin un sumar al site-urilor si un grafic cu traficul pe intervalul selectat.
Peste 1000 de astfel de analize au fost rulate pana acum de la lansare.

Analiza categorii

Alegi o categorie din trafic.ro si un interval iar aplicatia va genera o statistica pe primele 10 site-uri din categoria respectiva pentru intervalul ales.
In acest moment colectam saptamanal date pentru a putea oferi in urmatoarea versiune a aplicatiei informatii mult mai interesante despre fiecare categorie analizata.

Analiza site-uri

Am lasat la urma cea mai interesanta aplicatie Traffic Tools.
Pentru site-ul introdus se vor detecta automat vecinii din trafic.ro si se va face o analiza comparativa a acestora.
Deasemenea, aplicatia extrage si numarul de pagini indexate din site si linkurile catre acesta conform Yahoo si Google.

Dupa analiza de trafic urmeaza o analiza pe internetul romanesc; folosind motorul de cautare Gorila.ro se extrag cele mai recente referinte catre site-ul analizat.

O cautare pentru referinte catre site-ul analizat se face si pe Twitter, afisandu-le pe cele mai recente.

Cea mai interesanta analiza este cea facuta cu ajutorul API-ului ContextVoice, cu ajutorul caruia cautam si afisam referinte catre site-ul analizat si pentru fiecare referinta extragem si reactiile la acestea.  Mediile din care se extrag informatii sunt bloguri, Flickr, Youtube, Twitter, etc.

Ce urmeaza

Pe langa update-urile deja anuntate va mai urma o aplicatie de alerte cu ajutorul careia veti putea monitoriza activitatea unui site. Se vor putea monitoriza fluctuatii de trafic, referinte in social media, activitate concurenti si altele.

Incercati si votati

Puteti testa aplicatia aici: http://www.danielbuca.ro/tt/
Puteti vota aplicatia aici: aplicatie Traffic Tools

Va multumesc anticipat pentru utilizarea aplicatiei si pentru vot.

.........
Tag-uri »

Sus

Adauga comentariu despre
Traffic Tools iti ofera o imagine mai buna a site-ului tau

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>