Clasamentul calendaristic extins saptamanal

26

Iunie 2009 scris de Mihai Alexandru SEREA in Comunitate, Noutati

Clasamentul trafic.ro va afisa rezultatele monitorizarii traficului online in functie de numarul de Vizitatori unici pe saptamana, prezentand atat datele trafic.ro cat si pe cele ale SATI.

De asemenea, se ofera posibilitatea selectarii unor saptamani anterioare, pentru a putea observa evolutiile din clasament. Functionalitatile de sortare dupa cele trei metrici – Vizitatori unici, Vizite, respectiv Afisari raman valabile, sortarea implicita fiind cea dupa Vizitatori unici.

Pentru o mai buna intelegere a functionarii clasamentului puteti re-vizualiza screencast-ul…

Nota: Numarul de Vizitatori unici pe saptamana este mai mic decat numarul de Vizitatori prezentat in clasamentul Real-time pe Ultimile 7 zile, insa in acelasi timp reprezinta un indicator mai fidel al audientei unui site Web, fiind singurul acceptat de standardele Web analytics.

In ultima vreme Echipa trafic.ro a manifestat o preocupare deosebita pentru standardizarea algoritmilor de calcul pentru a fi in concordanta cu standardele Web Analytics Association.

Astfel, in Ianuarie, in detaliile statistice s-a trecut de la metrica Vizitatori, la metrica Vizitatori unici. Acum, Clasamentul este cel care beneficiaza de acest upgrade semantic.

Vizitati www.trafic.ro acum!

.........
Tag-uri » »  »  »  »  »  »  »  »  » 

Sus

98 comentarii despre 'Clasamentul calendaristic extins saptamanal':

 1. Oana
  26 Iunie 2009 @ 9:58 pm

  Nu mi-a venit sa cred cand am vazut… toata munca noastra de luni de zile poate chiar ani…. s-a dus pe apa sambetei. Toate clasamentele au fost date peste cap si pe primele locuri au aparut site-uri pe care abia daca le gaseai inainte pe pagina 2 sau chiar 3. Cum e posibil asa ceva? Mi se pare cea mai mare tampenie posibila!

 2. vasy
  27 Iunie 2009 @ 2:39 pm

  sa intelegem ca vizitatorii care intra zilnic pe site sunt acum calculati o singura data pe saptamana?

 3. Ionut Tudor
  27 Iunie 2009 @ 4:58 pm

  Da, este exact asa cum spui.

  Vechiul clasament real-time(ultimele 7 zile) insumeaza numarul de vizitatori unici pe zi. Cu alte cuvinte daca cineva intra pe un site de 3 ori in zile diferite din cadrul aceleiasi saptamani, in clasamentul real-time il vom numara de 3 ori, iar in acest nou clasament (vizitatori unici pe saptamana) il numaram o singura data.

  Noi credem ca aceasta noua abordare este mai corecta si respecta cu strictete standardele industriei.

 4. Catalin Stancu
  27 Iunie 2009 @ 5:52 pm

  Mi se pare aiurea ce se intampla, din moment ce exista diverse tipuri de site-uri. Cele care au multi vizitatori UNICI pe o perioada mai indelungata, nu inseamna ca au traficul mai bun decat cele care au mai multi unici pe zi…
  Ganditi-va numai ca sunt site-uri ‘junk’ care atrag vizitatorul (prin diferite mijloace) si care a doua oara nu mai pupa vizite de la acelasi vizitator, pentru ca nu au de ce…
  De partea cealalta sunt siteuri care incurajeaza inscrierea si vizitele repetate. Site-ul meu incurajeaza socializarea, schimbul de mesaje, discutiile. Chiars e intampla ceva pe site… E mai important sa pacalim vizitatorul sa ajunga pe site (prin orice mijloace) si apoi sa nu ne mai intereseze daca se reintorc?…

 5. Seni Dragos
  27 Iunie 2009 @ 6:28 pm

  Siturile de calitate cu direct mare pe care oamenii revin au avut de suferit iar cele bazate pe tepuit clienti de pe motoare au avut de castigat. Totusi din punct de vedere al potentialului publicitar este o numaratoare corecta. Buna schimbare

 6. Alexandru Losonczy
  27 Iunie 2009 @ 9:58 pm

  Pozitia principalului site pe care il gestionez si il urmaresc nu sa schimbat semnificativ!
  Accept si ideea ca topul sa fie calculat o singiura data pe saptamana, aici probabil sunt probleme de prelucrare a informatiilor on-line de la foarte multe situri la care se tine evidenta de catre trafic.ro. Insa nu cred ca este corect ca un site care are are vizita zilnica a unui vizitator unic sa fie pe acelasi loc cu un site la care acelasi (sau altul) vizitator unic se duce o singura data pe saptamana! Dar asta e, depinde de noi (cei ce aven situri), daca vom apela sau nu in viitor la serviciile Trafic.ro…

 7. mamaleone74
  28 Iunie 2009 @ 9:33 am

  Cu acelasi efort se poate calcula numarul de vizitatori unici pe luna.
  Indiferent de modul de calcul rezultatul nu a fost nici asa corect si nu va fi nici acum corct.
  Motivul este ca majoritatea utilizatorilor au IP dinamic si chiar si intr-o singura zi un utilizator este inregistrat de mai multe ori. Ca urmare schimbarile facute nu cred ca vor fi mai corete dar in acelasi timp nu ar trebui sa afecteze semnificativ clasamentele.
  Cei interesati, in cazul in care nu sunt multumiti de clasamentele oferite de trafic.ro, au alternative :)

 8. Piticu21
  29 Iunie 2009 @ 8:32 am

  ionut nu mere sa ma uit la mine pe standard :D ) nu functioneste ajax-ul.

  Iar daca e de la adblocker … bag picioarele.

  btw … nu mi se incarca css-ul de pe blogul asta, tot din cauza de adblocker, wich is really nice.

 9. Razvan
  29 Iunie 2009 @ 8:47 am

  ESTE MAI BINE ASA DEOARECE NU NE IMBATAM CU APA RECE CREZAND CA UN SITE ARE MAI MULTI VIZITATORI DECAT IN REALITATE….

 10. Iulian
  29 Iunie 2009 @ 9:48 am

  E ciudat sa introduci intr-un clasament site-uri care sunt masurate dupa 2 algoritmi diferiti. Aici ma refer la site-urile masurate de sati si cele masurate de trafic. Cred ca ideea unui clasament are la baza masurarea identintica a tuturor itemilor de clasificat (in cazul nostru site-urile). Dar daca avem 2 masuratori diferite cu 2 algoritmi diferiti nu le putem integra intr-un singur top.

 11. varza
  29 Iunie 2009 @ 10:08 am

  Mie una mi se pare ca solutia asta nu te incurajeaza pe tine, ca proprietar de site, sa faci in asa fel incat vizitatorul sa-ti revina.
  Pana la urma vizitatorii reveniti arata ca siteul este bun si ca este ceva de vazut pe el ca daca revin zilnic.
  Asa ma apuc si eu si pun numa titluri de astea ce se cauta si cresc in sistemul vostru de masurare a traficului vostru
  Ca sa nu mai zic ca din cauza schimbarii am cazut 28 de locuri.
  Nu mi se pare normal sa fiu “pedepsita” fiindca oamenii prefera sa revina pe siteul meu zilnic…

 12. varza
  29 Iunie 2009 @ 10:09 am

  sorry de greseli, m-am grabit.

 13. oac-oac
  29 Iunie 2009 @ 10:17 am

  Chiar daca la prima vedere pare mai corect asa se omit vizitatorii fideli care sunt cei mai importanti. Practic mentinerea lor este adevarata arta. Daca mutam ‘lupta’ pentru ai atrage o singura data ne transformam toti in spameri!
  Cred ca trebuie gasita o metoda de a le imbina

 14. Laura
  29 Iunie 2009 @ 10:50 am

  Sunt curioasa cam cata spaga va luati voi, astia de la trafic, cand urcati diverse site-uri in topuri. Se aude ca destul de mult. Sunt altii care muncesc ca fraierii … mai luati si taxe anuale..
  Sa va fie rusine, idiotilor!

 15. CornelB
  29 Iunie 2009 @ 11:57 am

  si eu sunt afectat de schimbare (am vizitatori care revin constant, unii dntre ei in fiecare zi din saptamana), insa consider ca-i corecta alinierea la standarde.
  La urma urmei, cine are ochi de vazut o sa vada ceea ce trebuie. :) [aka bounce rate enorm & timp mediu infim pentru site-urile ce-si umfla articicial - idniferent de metoda - nr de vizitatori, dar si viceversa!]

 16. Mihai Alexandru SEREA
  29 Iunie 2009 @ 2:14 pm

  Vizitatorii care revin pot fi observati in continuare in statistica New vs. Returning, unde New sunt vizitatorii noi, iar returning sunt cei reveniti (vizitatorii fideli).

  Intr-adevar, vizitatorii fideli sunt foarte importanti si sunt un criteriu de stabilire a calitatii site-ului.

  Cu toate acestea, trebuie sa intelegem faptul ca daca eu intru de trei ori pe saptamana pe un site, NU ar trebui sa fiu inregistrat ca 3 vizitatori diferiti…

  Numarul de vizitatori e unul singur.

  Q.E.D.

 17. Mihai Alexandru SEREA
  29 Iunie 2009 @ 2:16 pm

  @Iulian et. al:

  Chiar daca sistemele sunt diferite, algoritmii nu sunt diferiti – utilizam aceeasi metodologie – 3rd party cookie counting, si aceleasi metrici – Unici, Vizite si Afisari, deci numerele sunt absolut comparabile.

  Multumesc.

  Zi excelenta in continuare.

 18. Arhi
  29 Iunie 2009 @ 7:55 pm

  Va aliniati la standardele cui? Netbridge World Association? Ca altcineva care sa contorizeze o asemenea tampenie nu prea mai exista.

 19. Mihai Alexandru SEREA
  30 Iunie 2009 @ 8:46 am

  @Arhi:

  Elaboreaza te rog, asta daca poti veni cu ceva argumente in sprijinul afirmatiei tale.

 20. Mihai Alexandru SEREA
  30 Iunie 2009 @ 9:35 am

  Este important de retinut faptul ca trafic.ro ofera in continuare toate clasamentele:

  Unici pe Ora
  Unici pe Zi
  Unici pe Saptamana
  Unici pe Luna

  Real-time Ultimele 24 de ore (Unici)
  Real-time Ultimele 7 zile (Unici pe Zi insumati pe interval mobil de 7 zile)

  Daca se prefera un alt clasament decat cel default (implicit), se poate consulta oricand, prin adaugarea unui simplu bookmark la link-ul corespunzator, din lista de mai sus.

  Multumesc.

  Zi excelenta,
  Mihai Alex.
  PM trafic.ro

  PS: Dupa cum am mentionat si anterior, vizitatorii care revin pot fi observati in continuare in statistica New vs. Returning, unde New sunt vizitatorii noi, iar returning sunt cei vizitatorii fideli (reveniti).

 21. Arhi
  30 Iunie 2009 @ 9:45 am

  Mihai Alexandru Serea, citeste te rog aici
  http://clickio.ro/2009/06/comunicare/traficro-mai-are-departament-de-comunicare/

 22. Mihai Alexandru SEREA
  30 Iunie 2009 @ 10:07 am

  @Arhi:

  Am citit, am inteles si am raspuns, politicos… Tu? ;)

 23. nicolai
  30 Iunie 2009 @ 10:46 am

  Salut. De ce pe saitul meu apare tot timpul reclama dvoastra cu intrebari? si cu ce drept publicati reclama pe saitul meu? eu am saitul si in limba rusa si mai multi vizitatori din rusia si din toata lumea vorbitori de limba rusa, pentru ce ei sa nu poata accesa saitul din cauza cestionarului dvoastra? cu ce drept daca eu am platit pentru trafic si nu pentru a va face voi reclama?
  astept un raspuns. http://www.icoane-lemn.ro

 24. nicolai
  30 Iunie 2009 @ 10:47 am

  de ce pe saitul meu este cestionarul cu reclama voastra? cu ce drept? nici nu ati publicat raspunsul… de ce?

 25. nicolai
  30 Iunie 2009 @ 10:49 am

  ori nu mai apare reclama voastra pe saitul meu ori ma excludeti din trafic, nu ma intereseaza calculul vostru
  asa frecati toate saiturile cu cestionarele voastre, cu ce drept? nu am fost platit ca sa fac reclama pe saitul meu privat. http://www.icoane-lemn.ro

 26. nicolai
  30 Iunie 2009 @ 10:51 am

  de ce pe saiturile private faceti reclama si bagati cestionarele voaste? cu ce drept? sunt saiturio private. vizitatorii mei sunt indignati de cestiia cu reclama voastra a, a trafic., ro

 27. nicolai
  30 Iunie 2009 @ 10:53 am

  de ce prima scrisoare cu intrebarea nu ati publicato? nu va convine? de ce faceti reclama pe saiturile private? bagatibva cestionarele in trafic la voi.. care vrea sa le vada. nu pe saiturile private. din cauza lor nu pot accesa oamenii saitul.www.icoane-lemn.ro

 28. Ionut Tudor
  30 Iunie 2009 @ 10:54 am

  @nicolai
  Pe site-ul tau ruleaza chestionarul pentru campania de studii demografice la care te-ai inscris pe 14 iunie.

  Chestionarul nu este o reclama ci este metoda standard de colectare a datelor de tip demografic, date care pana la urma iti folosesc chiar tie.

  Raspunsurile le vom publica in cel mai scurt timp.

 29. Mihai Alexandru SEREA
  30 Iunie 2009 @ 11:00 am

  @nicolai:

  Salut,

  Acea reclama la care te referi tu este invitatia de a participa la Studiile demografice. Beneficiarul studiilor demografice este site-ul tau (tu, ca site-owner), si nu trafic.ro.

  La Studiile demografice te-ai inscris singur, nu te-am fortat noi sa te inscrii.

  Anyway, de retinut: Invitatia nu este o reclama.

  Multumesc.

  Zi excelenta,

  PS1: Mesajele tale au ajuns direct in SPAM – nu stiam ca Askimet are personality scanner…Ia niste calmante!

  PS2: Comentariile tale aveau loc la articolul despre Studii demografice, nu aici. Din acest moment, orice comentariu ce deviaza de la subiectul articolului va fi ignorat.

 30. Cetateanu' Turmentat
  30 Iunie 2009 @ 1:34 pm

  La ce perioada de timp se reactualizeaza clasamentul? Eu sunt pe locul 240 la bloguri de vreo 4-5 zile.

 31. Mihai Alexandru SEREA
  30 Iunie 2009 @ 4:21 pm

  @Cetateanu’ Turmentat:

  Clasamentul implicit se actualizeaza saptamanal, dar poti selecta orice alt clasament folosind selectorul – butoanele si dropdown-ul din zona History, respectiv drop-down-ul din zona Real-time… Ai la dispozitie:

  Unici pe Ora
  Unici pe Zi
  Unici pe Saptamana
  Unici pe Luna

  Real-time Ultimele 24 de ore (Unici)
  Real-time Ultimele 7 zile (Unici pe Zi insumati pe interval mobil de 7 zile)

  Zi faina,
  Mihai Alex.

 32. Netul
  1 Iulie 2009 @ 1:01 am

  O mare prostie ati facut…. Trafic.ro o sa devina plin de siteuri cu spam. Chiar lucram la portalul meu sa fac utilizatorii sa revina constant, insa metoda asta dezavantajeaza foarte mult in clasamentul vostru. Se pare ca e mai important pt voi siteurile care pacalesc vizitatorii sa vina pe site decat cele care fac un utilizator sa revina constant. Nu cred ca astea sunt standardele de calitate… Poate standardele pentru spam. Degeaba spuneti ca sunt la dispozitie mai multe clasamente, atat timp cat cel “default” e cel bazat pe spam.
  Si oricum sunt sigur ca nu tineti cont de ce se zice pe aici, degeaba ne revoltam noi, ca degeaba… Ati intrebat mai intai daca suntem de acord? Sau sa cereti un sfat? Cu siguranta ca o sa ma inscriu in SATI dupa expirarea termenului de monitorizare gratuit.

 33. Ionut Tudor
  1 Iulie 2009 @ 4:08 pm

  E foarte bine ca lucrezi sa-ti fidelizezi vizitatorii. Nu vad insa de ce acest nou clasament te impiedica sa continui sa faci acest lucru. Ar trebui sa vezi cum te ajuta.

  Gandeste-te asa : un clasament trebuie facut dupa un numar care trebuie sa reflecte corect realitatea. Numarul este cel al vizitatorilor unici , iar un vizitator trebuie numarat o singura data pe perioada de timp. Daca eu intru de mai multe ori intr-o saptamana pe un site, de ce vrei sa fiu numarat de fiecare data?

  Nu poti sa zici ca la tine in apartament stau 7 oameni pe saptamana cand tu esti unul singur. Care e sensul ca sa te numar de 7 ori si sa te adun ? Doar ca sa-ti iasa un numar mai mare si incorect ?

  Nu uita ca pentru vizitatorii noi/reveniti poti consulta oricand statistica de New vs Returning.

  P.S. – poti sa te inscrii in SATI insa trebuie sa iti spun cu parere de rau ca si clasamentul lor functioneaza la fel – numara vizitatorul o singura data pe o perioada de timp. ;)

 34. Enache Alin
  1 Iulie 2009 @ 5:20 pm

  Pe langa faptu ca asta este a doua porcarie care o puneti in practica, cum se face ca pe noi nu ne intreaba nimeni niciodata daca e bine sau nu? adica, pana la urma, noi suntem “clientul” corect? si presupun ca pana la urma cel mai important este ce credem noi despre ce faceti sau ati vrea sa faceti voi, nu am vazut niciodata nici un sistem in care sa ne putem da cu parerea legat de astfel de schimbari, si inca ceva, sistemul vostru desii e cel mai folosit din romania, nu este real time nici pe departe, de la 1 ianuarie ne luam la revedere, pana atunci succes.

 35. Adrian
  1 Iulie 2009 @ 7:27 pm

  pe mine personal nu ma intereseaza cum afisati si ce afisati ca pana la urma tot Google Analytics e baza tuturor tranzactiilor serioase :) ) :P

  dar parerea mea e ca chiar daca ati avut motiv sau nu pentru aceasta schimbare … ati cam dat-o in bara si v-ati pus in cap o gramada de site-uri, fie ele mici sau medii .. care va platesc ( pana la urma sitte-urile sunt clientii vostri .. iar clientii nemultumiti nu platesc ) …

  ziceti ca vreti sa oferiti o imagine cat mai … ( bla bla bla ) … a internetului romanesc … pai ce imagine mai oferiti daca o sa renunte la serviciile voastre peste 50% din site-uri ( nici atat nu e nevoie … oricum 15 – 20 % din site-urile de pe pozitiile mari fac cat restu de 80% )

  Si inca ceva … cine a ales aceea perioada de o saptamana ?
  Dupa exemplu tau: daca eu stau singur in apartament .. pot sa zic ca intr-o luna defapt stau patru persoane, corect ? :) )

  De ce sa nu facem perioada de o luna si sa numar vizitatoru odata pe luna ?

  Inca o data .. pe mine personal nu ma afecteaza schimbarea .. chiar nu ma intereseaza .. din partea mea numaratii odata pe an … dar totusi .. se ridica niste semne de intrebare :P

 36. Netul
  1 Iulie 2009 @ 8:39 pm

  De ce perioada aceea nu e o zi? Unici pe zi…. Cu ce e mai bun un clasament in functie de UNICI PE SAPTAMANA? Daca e asa, hai sa facem in functie de UNICI PE AN :)

 37. Cristina G.
  2 Iulie 2009 @ 3:17 pm

  Personal, consider decizia luata ca fiind ABSOLUT EXTRAORDINARA. O sa si explic entuziasmul meu. O firma concurenta avea obiceiul sa trimita permanent mass, mail, etc. cu “NOUTATI”, “priviti ce minunatii au aparut la noi in magazin”, “zilele acestea primim marfa noua; urmariti produsele, sunt in cantitati mici, nu le ratati”. Mai aveau si un alt obicei. Rugau cateva persoane, in schimbul unei mici recompense, sa dea mass celor din lista de prieteni. Asa se face ca site-ul respectiv avea trafic destul de bun, cu care tineam greu pasul, la modul onest. Artificiul asta facea ca aceleasi persoane sa intre de cateva ori pe saptamana pe site, uneori chiar zilnic. Fara munca adevarata, fara efort special. Eu nu am timp sa ma ocup de prostii de genul asta si…sincera sa fiu, mi-ar fi si cam rusine sa fac asta. Folosesc, atat cat pot si ma pricep, metode corecte si mi se pare ok noua metoda, pentru care multumesc foarte mult capetelor luminate de la trafic.ro! Spor la treaba tuturor si trafic bun prin metode corecte si muncite!

 38. Adrian
  4 Iulie 2009 @ 8:49 am

  Am aceasi parere ca @Netul

 39. Enache Alin
  4 Iulie 2009 @ 1:05 pm

  Draga Cristina,

  Sa inteleg ca la tine pe site intra oamenii o singura data pe saptamana si useri fideli nu prea ai, si nu iau cazul concurentei tale, iau cazul onest care sa spunem ca ar avea useri fideli si bounce rate ar fi de 30%, cam care este procentajul scaderii in cazul in care eu am 1000 de vizitatori si din astia 1000 doar 300 sunt noi, restu au mai intrat si ieri, ei vizitatori fideli fiind, cam care e scaderea mea saptamanala?. Si pana laurma, vorba lui Netul.ro, de ce nu o luna? de ce nu 1 an? de nu pe viata cum se dau si .ro-urile?. Daca toata lumea, toate siteurile, folosesc sistemul de “o zi” de ce trafic.ro e mai cu motz?. Asa ca draga Cristina G., inainte sa lauzi “capetele luminate” de pa trafic.ro gandeste-te la consecintele adevarate ale acestei modificari, nu te mai bucura la 3-4 locuri in plus in trafic, ca ma indoiesc eu ca ti-au crescut tie vanzarile ca ai ajuns pe locul 1254 general, si fa in asa fel incat sa iti mentii userii fideli, fa-i sa revina, si atunci ai sa simti adevaratul efect. Succes.

 40. CornelB
  5 Iulie 2009 @ 10:47 am

  desi este mai mult de cat evident (si teoretic un truism care nu merita scris): oricare ar fi alegerea referintei (pe zi, pe lsapt, unici ne-dedublati), cineva ar fi nemultumit.
  Optiunea folosita de toata lumea (si aici ma refer la instrumentele de evaluare a traficului profesionale, nu de “toata lumea” la care se refera Enache Alin mai sus) este sistemul “[absolut] unici pe saptamana”, si asta pentru ca acest tip de indicator este folosit primordial pentru a indica celor care doresc sa cumpere publicitate cati vizitatori unici absoluti vor vedea publicitatea lor (si nu pentru orgoliul personal de a fi pe locul X intr-un top). Impreuna, bineinteles, cu indicatorii de calitate auxiliari ai site-ului [bounce-rate, timp mediu, new vs returning]

 41. Mihai
  6 Iulie 2009 @ 12:22 pm

  Oameni buni, de ce atatea pareri negative despre aceasta schimbare? Intr-adevar unii au scazut in top.. dar cu ce va dezavantajeaza asta? Ca nu mai sunteti pe pagina 3 si acum sunteti pe pagina 5? Oricum prea multe vizite din trafic.ro nu faceti. Trafic.ro este doar un serviciu prin care voi puteti urmari si analiza statisticile din propriul site, nicidecum nu este o intrecere intre site-uri.

  Parerea mea este ca nu trebuie jignita echipa trafic.ro, cum am citit in cateva comentarii de mai sus, ci trebuie vazuta aceasta schimbare din alte perspective si nu numai din cea a TOP-ului

 42. Cristi
  7 Iulie 2009 @ 12:32 pm

  Noi muncim la un site de stiri si ne bazam pe vizitatorii care se intorc in fiecare zi pt a citi continut nou ! In noul context, noi de ce mai adaugam content nou? avem o rata mare de vizitatori care se intorc pe site in fiecare zi, dar DEGEABA. Nu ne ramane decat sa gasim alternativa la trafic.ro. Eventual una care sa respecte munca oamenilor, nu doar cifrele si statisticile calculate dupa ureche.

 43. Santamia
  7 Iulie 2009 @ 11:05 pm

  Eu o vad ca pe o initiativa buna, e mai corect un astfel de clasament, si pentru carcotasi clasamentul analytics (vezi numai propriile siteuri) initial este pentru vizitatori unici lunar,

 44. dana
  8 Iulie 2009 @ 10:05 am

  Nu stiu cat de corect e, atat timp cat 70% din siteul meu – si al altor siteuri cu actualizare zilnica – se bazeaza pe vizitatori fideli, care revin zilnic, ca de aia actualizam, nu? In cazul asta ar trebui sa reduc toata munca doar la o actualizare saptamanala… Pacat. Mai ganditi-va!

 45. Mihai Alexandru SEREA
  8 Iulie 2009 @ 2:39 pm

  @Dana, @Cristi:

  Asa si!?! Daca sunt fideli si se reintorc, inseamna ca sunt mai multi?

  NU!

  Numarul de vizitatori este unul singur – vizitatori unici. Punct.

  Pentru a vedea cati vizitatori sunt fideli se utilizeaza statistica New vs. Returning din box-ul Vizitatori.

  Multumesc.

  Zi excelenta in continuare,
  Mihai Alex.

 46. Mihai Alexandru SEREA
  8 Iulie 2009 @ 2:43 pm

  @dana: Ceea ce este pacat este faptul ca tu nu intelegi un adevar simplu:

  Daca eu intru la tine pe site si azi, si maine, si poimaine asta nu inseamna ca ai avut in mine 3 vizitatori saptamana asta – eu tot unul sunt!

  A zice ca sunt 3 vizitatori, pur si simplu este GRESIT!

  Iar daca tu decizi sa nu mai actualizezi site-ul zilnic, eu nu mai intru deloc, rezulta 0.

 47. Mihai Alexandru SEREA
  8 Iulie 2009 @ 2:48 pm

  @Cristi: Mentalitatea ta este “dupa ureche”…

  Orice sistem serios de auditare web utilizeaza metrica vizitatori unici – pe zi, pe saptamana, respectiv pe luna. Punct.

  Repet: Daca eu intru la tine pe site si azi, si maine, si poimaine asta nu inseamna ca ai avut in mine 3 vizitatori saptamana asta – eu tot unul sunt!

  A zice ca sunt 3 vizitatori, pur si simplu este GRESIT! Este doar unul, doar eu – Mihai. 1.

  Iar daca tu decizi sa nu mai actualizezi site-ul zilnic, ci saptamanal, nu e vorba ca eu voi intra mai rar, iar numarul tau de Vizitatori unici nu va fi afectat. Nu! Daca faci acest experiment vei observa faptul ca eu nu mai intru deloc, rezulta 0 in loc de 1, rezulta scadere dramatica a numarului de Vizitatori unici pe saptamana.

 48. CornelB
  8 Iulie 2009 @ 11:18 pm

  din ciclul “una calda, una rece de la mine” :) ) – ma amuza hotararea cu care declari “Orice sistem serios de auditare web utilizeaza metrica vizitatori unici – pe zi, pe saptamana, respectiv pe luna. Punct.” dupa ce, timp de atataaa vreme, cellalt sistem “era mai bun” (ca doar pe el il foloseati, nu?), cel de unici saptamanali dedublati…
  Rezulta ca pana in urma cu cateva saptamani, trafic.ro NU era un “sistem serios de auditare web”? :P

 49. Laurentiu Duca
  9 Iulie 2009 @ 6:14 am

  E o mare porcarie modificarea asta.

  1. Eu vizitam zilnic trafic.ro, pentru a vedea direct in lista clasamentul si sa compar cu concurenta. Detin un forum care are destule accesari, destui vizitatori, si un numar de pagini deschise enorm de mare. Acum ma trezesc ca intr-o saptamana degeaba ma uit pe clasament. Nu se actualizeaza, iar atunci cand se actualizeaza, daca am un vizitator care revine, imi este contorizat o singura data pe saptamana. De ce nu ati pus “unici pe an”?
  Si le updatati o data pe an, si gata. Si-asa… conform logicii strambe, daca un vizitator intra de 10.000 ori pe an, nu inseamna ca sunt 10.000 de vizitatori, ci 1 vizitator. Nu observati ilarul situatiei?

  2. Desigur ca as putea sa-mi salvez la bookmark link-ul catre statistica ce ma intereseaza. Problema este ca VOI nu tineti cont de parerile clientilor, si ca si NEOGEN o sa ii pierdeti. Desigur e doar parerea mea.

  3. Vis-a-vis de partea cu plata, sunt dispus sa platesc, doar ca m-am chinuit timp de vreo 3-4 luni sa folosesc metoda de plata care nici acum nu functioneaza pe site. Redirectarea cu plata prin SMS e moarta.

  4. La un bounce rate de 22 – 25% cum am eu si 55.000 de afisari pe zi – va bateti joc de munca mea, fortandu-ma sa ma privesc in “oglinda” dupa toate pramatiile care nimeresc accidental pe site, in loc sa ma ghidez dupa comunitatea creata de domeniul gazduit.

  O zi buna.

 50. Popescu
  9 Iulie 2009 @ 1:38 pm

  Contractele de publicitate se fac pe cati vizitatori unici intra pe o anumita pagina, nu pe vizitele zilnice ale unei singure persoane.

 51. Mihai Alexandru SEREA
  10 Iulie 2009 @ 9:02 am

  @CornelB:

  trafic.ro a oferit dintotdeauna numarul de Vizitatori unici pentru site-urile care utilizeaza serviciile de auditare Web. Deci, da! trafic.ro este dintotdeauna un “serviciu serios” ;)

  Actualizarea de fata consta in faptul ca acum, si Clasamentul implicit este calculat tot in functie de aceasta metrica.

  Oricum, ramane la latitudinea fiecaruia sa selecteze modul de afisare al clasamentului in functie de propria preferinta.

 52. Mihai Alexandru SEREA
  10 Iulie 2009 @ 9:15 am

  @Laurentiu Duca:

  1. Felicitari! si multumim pentru votul de incredere acordat.

  2. Noi ascultam clientii, ascultam si specialistii, facem research propriu si urmarim si standardele in vigoare pe piata de Web Analytics, si toate aceste surse coroborate duc spre o singura concluzie – Numarul de Vizitatori unici este cel mai fidel reprezentant al audientei unui site.

  3. Exista sute de clienti noi care platesc prin SMS in fiecare luna, deci sistemul functioneaza… Daca in cazul dumneavoastra nu functioneaza, probabil ca este o problema locala (e.g., un program de Internet Security care blocheaza redirect-ul, un bug de browser etc)

  4. Este gresit! Numarul de vizitatori unici reprezinta audienta si clasamentul se calculeaza in functie de aceasta metrica. Pentru bounce rate exista statistica Bounce rate in box-ul Continut, pentru vizitatori noi vs. reveniti exista statistca New vs. Returning in box-ul Vizitatori.

  Utilizate impreuna acestea creaza o imagine mult mai fidela a traficului site-ului dumneavoastra decat daca agregam toate aceste informatii sub forma de vizitatori unici pe zi adunati pe intervale mai mari.

 53. Mihai Alexandru SEREA
  10 Iulie 2009 @ 9:22 am

  @Popescu:

  Si acesta este un motiv pentru care Vizitatorii unici sunt acum metrica implicita de alcatuire a Clasamentului… ;)

 54. varza
  10 Iulie 2009 @ 12:15 pm

  Buna ziua, ati mai schimbat ceva? Ca am scazut 15 locuri in decurs de 4 zile la categoria aleasa…
  Nu avea cum, nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva.
  Puteti sa ma lamuriti?
  Merci.

 55. varza
  10 Iulie 2009 @ 1:24 pm

  Am observat ulterior ca i-ati bagat iar pe cei de pe SATI…

 56. CornelB
  10 Iulie 2009 @ 11:23 pm

  @Mihai: corect, voi ofereati, dar nu utilizati acest criteriu in clasamentul implicit.
  Hai sa mai citim odata ce spuneai acolo “Orice sistem serios de auditare web utilizeaza[...]”
  [ just teasing. :P ]

 57. Cristina Grecu
  11 Iulie 2009 @ 8:58 am

  Am stat mult in cumpana, daca sa scriu sau nu. Imi vine sa astern mai mult de o mie de cuvinte (de furie, evident) sau sa spun scurt MARE KKT. Cu scuzele de rigoare, pentru limbaj.

  Oricum foloseam Analytcs-ul, in paralel, dar macar ma informam cu ce se intampal in piata.
  Da, domnule Serea, acum lumea va plateste taxa anuala. Sa vedeti la anu cine o sa o plateasca. Mi se parea mult, in conditiile in care Analytics-ul are gratis o multime de raportari, dar am platit pentru comparatia cu piata romaneasca. Pentru 2010, cu certitudine ca nu voi mai fi clientul dumneavoastra. Ca nu imi mai foloseste.

  Si ca sa intelegeti, domnule Serea, in calitate de aparator al noului sistem, nu e vorba doar de vechi obiceiuri greu de schimbat. Pe limba exemplului tau: daca intri de mai multe ori la mine in casa, nu este nou, probabil ca avem deja o relatie, ‘om fi fiind casatoriti? Ma intereseaza si clientii noi care trec o data se uita in vitrina, nu-si permit si se duc. Dar ma intereseaza in egala masura cei care revin, pentru noutati si care mai devreme sau mai tarziu, devin fideli.

  Vorba cuiva de mai sus: o sa ajungeti ca neogen-ul.

 58. dono
  11 Iulie 2009 @ 9:35 am

  Buna ziua doamnelor si domnilor,

  Stimati Ionut si Mihai, in conditiile actuale (in care m-am prabusit vreo 30 de locuri in topul vostru pentru “ghinionul” de a avea in fiecare zi peste 1000 de vizitatori unici care se intorc mereu si mereu – si le multumesc) imi oferiti doua alternative:

  1. sa nu mai tin cont de trafic.ro.
  2. Sa incarc si eu tot ce tine de SEO, MEO, CEO, CLEO. Ca sa-mi atrag cat mai multi vizitatori accidentalo-haotici, doar pentru a semna cartea de prezenta.

  Stiti care-i singurul, dar singurul lucru pe care-mi permit sa vi-l reprosez? E faptul ca din acest nou sistem de calcul voi intocmiti topul. Stiti ce-i ala TOP? E o chestiune care in general trimite spre valoare, notorietate, recunoastere, importanta. Cine intra pe trafic.ro, vrea sa vada topul siteurilor, al blogurilor, etc. Si ce gaseste? Niste siteuri care prin mijloace mai mult sau mai putin ortodoxe au adunat niste vizitatori.

  Sa va dau un exemplu simplu. Santana canta la chitara pentru trei oameni, ca asa are chef. Un nebun sparge intr-un ospiciu o chitara de pereti, pentru ca asa are el chef, in fata a 20 de nebuni.

  Dupa algoritmul vostru nebunul locul 1 in top. Santana e sub el.

  Sper ca intelegeti ce vreau sa zic. E minunat ca voi contorizati vizitatorii unici, dar mi se pare reprosabil ca acest algoritm stabileste topul pe care-l aveti pe prima pagina. Repet, TOP-ul, repet PRIMA PAGINA.

  Sanatate si succes.
  Sanatate va doresc.

 59. Cristina G.
  11 Iulie 2009 @ 12:22 pm

  @Enache Alin
  Sincer, imi pare rau pentru problemele pe care le ai din cauza acetui nou tip de contorizare. Eu nu ma pricep mai deloc, sincer si tot ce am facut in ceea ce priveste promovarea, indexarea, etc. am facut asa, dupa ureche, dar se pare ca am reusit. Eu folosesc trafic ca sa imi analizez site-ul, sa imi dau seama unde mai am de lucru la el, ce ar trebui sa mai schimb, sa fac un studiu comparativ intre site-ul meu si cele cu produse similare. Eu am magazin, nu blog. Inteleg fidelizarea si revenirea zilnica pe un blog. Dar eu nu vand paine, ci margele si accesorii, asa ca ar fi imposibil ca cineva sa intre zilnic pe site la mine, imposibil sa aduc marfa noua zilnic. De aceea pe mine ma intereseaza si avantajeaza acest tip de statistici. In alta ordine de idei, din cate am citit eu, pe ce pozitie ma aflu pe trafic.ro nu este relevant. Eu folosesc trafic ca pe un instrument care imi este util. In rest, sunt multumita ca ma regasesc pe prima pagina si chiar pe primul sau al doilea loc la cautarea pe google dupa cuvintele cheie relevante pentru produsele care se gasesc la mine in magazin. Cu ce m-ar ajuta sa fiu aici pe locul intai in clasamentul general, dar la cautarea pe google sa fiu pe pagina 2?

 60. Santamia
  13 Iulie 2009 @ 12:07 pm

  Cel mai mult ma deranjeaza ca nu se actualizeaza, daca nu la fiecare ora macar zilni, ca oricum nici corect saptamanal nu se actualizeaza corect clasamentul

 61. Mihai Alexandru SEREA
  13 Iulie 2009 @ 12:57 pm

  @dono:

  Imi place FOARTE mult exemplul tau. Il voi prelua si voi incerca sa explic…

  Santana este un artist apreciat, cu fani fideli. Santana canta in fata a minim 5.000 de persoane. Nu sunt aceeasi oameni! 90% sunt oameni noi – cei care il urmaresc la Los Angeles, nu zboara 10 ore ca sa-l urmareasca la B’est Fest, pe plaiurile mioritice, sunt ALTI 5000 de romani, si maine 5000 de bulgari si saptamana viitore 5000 de polonezi si tot asa…

  In paralel, un nebun sparge o chitara in Central Station si se uita la el 20.000 de oameni.

  Diferenta este aceea ca Santana canta si maine in fata a 5000 de oameni, si poimaine, si saptamana viitoare. Nebunul, in schimb, maine nu mai are alta chitara. Recte, maine nu va mai fi urmarit de 20.000 de persoane, NU va mai fi urmarit de nimeni!

  Concret, Santana este acum si va fi in TOP permanent. Nebunul va fi azi in top (top movers – evolutie rapida), dupa care va disparea in neant.

 62. Mihai Alexandru SEREA
  13 Iulie 2009 @ 1:13 pm

  Performanta incontestabila – VALOAREA daca vreti, este abilitatea de a-ti crea new business (vizitatori/utilizatori noi), coroborata cu business retention-ul (dintre utilizatorii noi, o parte, cel putin, sa revina – sa devina clienti fideli) etc.

  Astfel, un clasament care sa fie relevant din punct de vedere meritoriu (valoare), ar putea fi calculat pe un indice de trafic compus:

  direct proportional cu:
  - numarul de vizitatori unici/perioada de timp
  - numarul de vizitatori unici reveniti/perioada de timp
  - atentia medie/perioada de timp (timpul petrecut in medie de un vizitator pe site-ul respectiv)

  , respectiv invers proportional cu:
  - indicele de bounce-rate mediu/perioada de timp (procentul de vizitatori care fac o singura vizita cu o singura afisare, considerata accidentala).

  Acest Clasament insa nu ar fi de folos pentru a vinde publicitate si a face bani din site-ul respectiv, pentru ca in piata din Romania, inca dominata de display advertising, singurul factor care conteaza este numarul de vizitatori unici, respectiv numarul de afisari.

  Concluziile le trageti voi.

  Multumesc.

  Zi excelenta,
  M.

 63. dono
  14 Iulie 2009 @ 6:25 am

  Mihai, minunat ai combatut. Permite-mi sa combat mai departe.

  In lume sint putini Santana dar multi “nebuni”. Tu ziceai ca azi nebunul e sus, maine nu-l mai urmareste nimeni. Ok, corect. Ce te faci ca vine din spate un alt nebun top-mover de care-i plina lumea?! Si apoi altul, si apoi altul. Santana nu va putea niciodata sa-i depaseasca pe toti. (as vrea sa se noteze ca Santana nu sint eu)

  Si sa mergem cu extrapolatul chiar mai departe – de dragul teoriei. Santana si-a format un piblic fidel peste tot. Sa zicem ca are 4000 de unici pe zi. Nu mai sint foarte multi de fermecat. Astfel mai culege in fiecare zi ce a mai ramas. Cateva sute.

  Topul ii ia in considerare o singura data pe cei 4000. Ii numara o zi din 7. Pentru restul de 6 zile topul mai contorizeaza doar maruntisuri. Hai sa mai punem 500 pe zi nou nouti. Ajungem la un total de 7000 pe saptamana. Care l-ar incadra undeva pe locul 50 in trafic.ro

  Asta desi el are 4000 de unici pe zi. E el, Santana de locul 50 cu 4000 de ascultatori fideli?!

  Ma rog, in final Santana ramane Santana iar ce e val ca valul trece. Dar intelegi ce vreau sa zic…

 64. Mihai Alexandru SEREA
  14 Iulie 2009 @ 8:55 am

  @dono:

  Inteleg ce vrei sa zici si ai perfecta dreptate.

  Tocmai din acest considerent exista top realizat in functie de vizitatori unici pe zi, accesibil aici, sau prin click pe butonul Zi, din selectorul Clasamentului.

 65. Adrian
  14 Iulie 2009 @ 9:55 am

  Am stat si m-am gandit din mai multe puncte de vedere .. si am ajuns la concluzia ca ceea ce faceti dvs. nu este tocmai corect si am sa va spun si de ce … dvs. oferiti un top/clasament al site-urilor in functie de nr. de vizitatori unici pe saptamana.

  Un top, necesita mai multe variabile analizate si luate in considerare, nu doar unul.

  In alcatuirea topului, folosind doar variabila: unici pe saptamana, dvs. spuneti ca aceasta variabila e criteriul de baza in masurarea calitatii unui site, lucru complet neadevarat.

  Chiar daca aveti top-uri “secundare” .. nu o sa se mai uite nimeni pe ele, va lua ca referinta cel default.

  Ar fi foarte indicat ca pentru fiecare “TOP” sa specificati clar si mare, ce variabila a fost luata in calcul in realizarea topului.

  Exemplu: “Clasament general dupa vizitatori unici pe saptamana”

 66. hera mariana
  14 Iulie 2009 @ 11:06 am

  Eu deschid, de mai multe ori, pe zi,acest site, pemtru ca ma intereseaza. Acum va intreb, politicos: cind incepe la d- voastra o saptamina si cind se termina? Am impresia ca schimbati ritmul si oricum fac calculul, nu-mi iese ceva clar la socoteala.Deja e marti, la amiaza, si nu vad saptamina trecuta, asteptsa vad ce scor mai avem.

 67. Filip Lepus
  14 Iulie 2009 @ 11:07 am

  Buna ziua,

  Este marti si clasamentul inca nu este actualizat. Vad ca cel standard e actualizat, dar cel extins inca nu.

  Aveti probleme cu preluarea datelor de la SATI?

  Filip

 68. dono
  15 Iulie 2009 @ 8:19 am

  Salut din nou, Mihai, iti mai zic una si ma retrag:

  Densublog.net are o medie de 800 de cititori pe zi.

  Eu am o medie de 1400-1500.

  Densublog.net e deasupra mea in top. Cu doua locuri.

  Am dat acest exmplu pentru ca a fost primul la care m-am uitat. Sint convins ca pot gasi multe altele.

  Cred ca acum am spus tot.

 69. Mihai Alexandru SEREA
  15 Iulie 2009 @ 8:57 am

  @dono:

  Corect, iar clasamentul pe zi releva acest fapt:

  dono.ro – 39

  densublog.net – 63

 70. dono
  15 Iulie 2009 @ 9:49 am

  Mihai, asta daca cineva are timp, chef, nervi si interes sa scotoceasca dupa clasamente la zi. Pana una alta topul vostru arata ca acel blog (tot respectul pentru autori) e mai bun ca al meu in conditiile in care au cititori pe jumatate, fidelitate mult mai mica, comentarii infinit mai putine (apropo, al meu se apropie de 100 de mii de comentarii), etc, etc.

  Nu inseamna ca-i mai slab, nu spun asta, ci ca toate datele arata ca sint cititori mai putini si notorietate mai mica. Toate datele mai putin top-ul afisat de voi pe prima pagina.

  De-aia consider ca e incorect. Dar stiu ca argumentele mele nu o sa va convonga niciodata ca nu e ok. Si imi veti da in continuare contra-argumente. Poate sint subiectiv, impartial, dar cred in continuare ca nu-i ok ca siteuri mult mai “slabe” sa fie mult inaintea unora bune pentru ca, intamplator, au avut intr-o zi mai multi vizitaori noi decat cei care au public fidel.

  Succes in continuare.

 71. Mihai Alexandru SEREA
  15 Iulie 2009 @ 10:03 am

  @dono:

  Pai e vorba de un singur click (pe butonul Zi de deasupra clasamentului), nimic de scotocit. ;)

  Mai mult, in curand se va pastra optiunea… Astfel, daca tu dai click pe Zi, rezultand de aici faptul ca pentru tine este mai relevant topul pe Vizitatori unici pe zi, atunci aceasta va deveni implicit pentru tine.

  Daca altcineva prefera topul pe vizitatori unici pe luna, idem – optiunea va fi pastrata si i se va afisa implicit acel top etc.

  Cum suna?

  PS: Sa stii ca nu e vorba de incapatanare… chiar mi se pare excelent feedback-ul de la tine si incercam sa gasim solutii catre sa rezolve problema relevata… ;)

 72. DeMaio
  16 Iulie 2009 @ 11:19 am

  Sincer, Google Analytics şi Stat Counter, ca şi WTA (ăsta fiind neaoş) pun la dispoziţie tot ce este nevoie. Şi fără taxă.

 73. Mihai Alexandru SEREA
  16 Iulie 2009 @ 4:43 pm

  @DeMaio:

  Multumim pentru suport! ;)

 74. alex.dumitrascu
  17 Iulie 2009 @ 7:44 pm

  Un site care a ajuns la un numar de cateva sute de vizitatori zilnici constanti, care revin, are un target si un scop . De exemplu un forum creeaza o colectivitate. De la un anumit numar de vizitatori constanti, numarul vizitatorilor noi incepe sa scada. In felul acesta, site-urile cu vizitatori constanti scad …constant in clasament, si teoretic ar trebui sa ajunga pe ultimele locuri.
  Pe primele locuri vor fi intotdeauna site-urile noi promovate agresiv, prin metode mai mult sau mai putin ortodoxe.
  Cum s-ar zice asta e situatie, continutul, a carui masura este numarul de vizitatori care revin(fiindca au gasit ceva interesant), nu conteaza deloc. Continutul este deci un handicap, se incurajeaza manelismul.
  Asta e trafic.ro, n-avem ce-i face, nu putem sa-i cerem mai mult decat poate sau decat vrea sa dea.

 75. Mihai Alexandru SEREA
  21 Iulie 2009 @ 9:27 am

  @alex.dumitrascu:

  Alex,

  Intelege te rog faptul ca trafic.ro nu decide singur “ce poate sau ce vrea sa dea”… Sunt mai mult decat suficiente argumentele expuse mai sus.

  Anyway, daca situatia este nesatisfacatoare, hai sa supunem la vot. Dintre urmatoarele clasamente disponibile, care ati dori sa fie cel implicit???

  1. Vizitatori unici pe saptamana
  2. Vizitatori unici pe luna
  3. Vizitatori unici pe zi
  4. Vizitatori unici pe ora
  5. Vizitatori unici in ultimele 24 de ore

 76. Mihai Alexandru SEREA
  21 Iulie 2009 @ 11:04 am

  @Everyone:

  Alegeti clasamentul pe care voi il considerati cel mai portivit la titlul de clasament implicit… ;)

  http://blog.trafic.ro/2009/07/21/alege-clasamentul-implicit/

 77. alex.dumitrascu
  22 Iulie 2009 @ 5:56 am

  Partea proasta e ca de cand cu povestea asta aveti si probleme tehnuce urate.
  La mine de exemplu nu ati mai contorizat nimic(zero vizitatori) de ieri de la 13.30.
  Asa ca devine problema de incredere.

 78. alex.dumitrascu
  22 Iulie 2009 @ 12:11 pm

  Iar partea si mai proasta este ca nici nu mai aveti comunicare, nu mai raspundeti in nici un dfel la sesizari. In cursul zilei de azi, “obiectivul ” trafic ro a contorizar o singura accesare a site-ului, chestie stupida si care va descalifica.
  Deoarece situatia se pare ca se permanentizeaza, nu vad nici un motiv sa va mai tin sigla pr site.

 79. Ionut Tudor
  22 Iulie 2009 @ 12:53 pm

  Problema a fost remediata. Nu era scris ce trebuie la campul alternate url pentru site-ul respectiv.
  O zi buna.

 80. CornelB
  24 Iulie 2009 @ 9:44 pm

  Valeau, da multe lucruri care merg “alternativ@ aveti p-acolo, ionut :) — acu’ nu mai functioneste DELOC , nici una dintre statistici – a’ naibii ce s-or “alternat” toate-odata…

 81. Catalin
  27 Iulie 2009 @ 8:31 am

  Am incercat sa citesc comentariile de mai sus si sa inteleg ce se intampla. Vad ca parerile sunt impartite si multe definesc “vizitatorul unic”. Mai inteleg si ca metoda noua este importanta pentru cei care vand si cumpara publicitate. Ok, am priceput (cred).

  Ce vreau sa amintesc, insa, este ca cei mai multi posesori de site, blog etc. nu reusesc sa vanda publicitate si, pentru ei, important este sa isi poata monitoriza munca in timp real, sa inteleaga daca “ieri” au lucrat bine. Pentru aceasta categorie de clienti, cel mai important lucru este competitia si speranta ca vreodata vor avea si ei acces la banii din publicitate.

  Asadar, cum noi, astia care doar “alergam” fara sa luam vreo “cupa”, suntem mai multi (asa cred eu, poate gresesc), ma gandesc ca mult mai corect ar fi sa avem clasamentul implicit asa cum era pana la “marea schimbare”.

  Cei putini, care chiar au acces la banii din publicitate, sunt convins ca vor da click-uri acolo unde ne trimiteti pe noi acum. Daca vor sa dea sau sa primeasca bani cu maximum de profit, vor cauta tot ce ii intereseaza (unici pe zi, saptamana, an…) si nu se vor opri doar la rapoartele trafic.ro.

  Pana atunci, insa, eu cred ca pentru cei mai multi clienti (asta inseamna ca au platit catre trafic.ro, nu?) importanta este competitia si speranta. Pentru ei, important este sa vada IMPLICIT care este evolutia lor zilnica (asa cum era inainte). Si mai cred ca trafic.ro se bazeaza pe aceasta categorie de clienti. Dar poate ma insel… ce stiu eu?

  Va saluta cu respect, unul care cunoaste notiunea de “CPM” doar din povesti. Pana atunci, se bucura doar ca a muncit azi mai bine decat ieri si se chinuie sa il ajunga pe colegul lui de clasament care, nici el, nu prea stie cum arata banu’ din publicitate!

 82. Catalin
  27 Iulie 2009 @ 8:38 am

  PS nu stiu cat de “rau” era clasamentul dinainte si cat de “bun” este cel de acum. Ce vad, insa, este ca cel de acum este static. E frustrant sa astepti o saptamana sa vezi ce s-a mai intamplat. Macar cel vechi era mai dinamic. Te tinea “in priza” si iti dadea impresia ca s-a intamplat ceva cu site-ul tau. Banuiesc k o sa mi se raspunda ca nu e ok din cauza banilor de publicitate. Repet, muncesc de amoru’ artei dar sunt client! La fel cu cei mai multi.

 83. Mihai Alexandru SEREA
  27 Iulie 2009 @ 9:08 am

  @Catalin:

  Ati argumentat pasional, insa ce vreau sa va reamintesc este faptul ca, la adresa:

  http://www.trafic.ro/#interval=R&results=15&startIndex=0&sorter=VISITORS&dir=yui-dt-desc

  aveti Clasamentul anterior (Real-time – Ultimele 7 zile – Vizitatori).

  Il puteti accesa si dand click pe sigla trafic RANKING a site-ului dumneavoastra si apoi selectand „Ultimele 7 zile” din drop-down list-ul de sub label-ul „Real-time”.

  Multumesc.

  Zi excelenta.

  PS: Motivul pentru care prea putini dintre noi beneficiaza de CPM si bani din publicitate este tocmai faptul ca piata (atat noi cat si dumneavoastra implicit) s-a focusat pe altceva, pana acum.

 84. Mihai Alexandru SEREA
  27 Iulie 2009 @ 9:16 am

  Oricum, pentru a-i lasa tocmai pe clienti sa decida, am facut un mic sondaj (o singura intrebare), accesibil la adresa:

  http://blog.trafic.ro/2009/07/21/alege-clasamentul-implicit/

  Pana acum, rezultatul sondajului, declara castigator detasat Clasamentul in functie de Vizitatori unici pe zi… Rezultatele sunt, in ordinea preferintelor dumneavoastra:

  Vizitatori unici pe zi: 103 (43,64%)
  Vizitatori unici pe luna: 44 (18,64%)
  Vizitatori unici pe saptamana: 31 (13,14%)
  Vizitatori ne-unici pe ultimele 7 zile: 28 (11,86%)
  Vizitatori ne-unici pe ultimele 24 de ore: 15 (6,36%)
  Vizitatori unici pe ora: 10 (4,24%)
  Alt clasament: 5 (2,12%)

  Total: 236

 85. Catalin
  27 Iulie 2009 @ 9:50 am

  :) ) Un raspuns “diplomatic”

  «Clasamentul anterior (Real-time – Ultimele 7 zile – Vizitatori). Il puteti accesa si dand click pe sigla trafic RANKING a site-ului dumneavoastra si apoi selectand „Ultimele 7 zile” din drop-down list-ul de sub label-ul „Real-time”.»

  Domnule Serea, mi se pare ca ne invartim in jurul cozii. Probabil am argumentat prea “pasional” si nu m-am facut inteles asa ca voi incerca inginereste:

  1) Cerere: As prefera sa nu fac toate aceste miscari pentru a afla ceva ce ma intereseaza.
  2) Motiv: Cei care platesc reclama nu monitorizeaza un site folosind doar rapoartele trafic.ro
  2) Argument: suntem mai multi cei interesati de sistemul vechi si platim acelasi pret cu cei care vor sa stie unde sa isi plaseze banii de promovare.

  Multumesc

 86. Mihai Alexandru SEREA
  27 Iulie 2009 @ 12:03 pm

  @Catalin

  Tot inginereste:
  1) Inteleg, dar jocurile au fost facute – clientii vor decide clasamentul implicit in urma unui sondaj ( http://blog.trafic.ro/2009/07/21/alege-clasamentul-implicit/ )
  2) Subiectiv
  3) Incorect, sondajul arata ca Vizitatori unici pe zi este #1 in topul preferintelor

 87. Catalin
  27 Iulie 2009 @ 2:15 pm

  1) Pozitie de forta: “Inteleg, dar jocurile au fost facute”. Mai bine scriai ca am dreptate dar asa a hotarat trafic.ro si parerea mea nu conteaza.
  2) Putina ingamfare: Google Analytics castiga tot mai mult teren. Mai sunt si alte metode de monitorizare.
  3) Nerelevant: Citez din prezentarea voastra: “trafic.ro auditeaza peste 51.000 de site-uri”. Respondentii chestionarului sunt 236. Rezulta ca parerea este a 0,0046 posesori de site din trafic.ro. Nu credeti ca e cam putin?

  PS Imi permit o sugestie: Incercati cu un mail prin care sa faceti cunoscut chestionarul (eu l-am intrat din intamplare). In plus, includeti si intrebarea “vreti ca inainte?”. S-ar putea sa fiti surprinsi ;)

 88. Catalin
  27 Iulie 2009 @ 2:23 pm

  Gata, scuze pt timpul pierdut cu mine.
  Chiar daca “jocurile au fost facute”, raman optimist si astept un newsletter in care sa fiu anuntat ca trafic.ro ar vrea sa stie si parerea mea.

  In rest, toate bune si multumesc pentru raspunsuri. Ma bucur ca exista totusi cineva de la trafic.ro care se oboseste sa ne bage in seama. Macar asa, de dragul scrisului :)

 89. Mihai Alexandru SEREA
  27 Iulie 2009 @ 3:51 pm

  @Catalin:

  Super. Asa vom face – vom trimite un newsletter cu chestionarul (reformulat), tuturor clientilor si abonatilor.

  De asemenea, in viitorul apropiat va fi lansata o optiune de personalizare, astfel incat, selectarea unei modalitati de vizualizare a clasamentului sa fie persistenta (daca intr-o sesiune trafic.ro va alegeti Real-time – Ultimele 7 zile aka. “ca inainte”, in toate sesiunile viitoare aceasta va fi implicit preselectata)

 90. Annie
  2 August 2009 @ 1:17 pm

  Cum se poate pune un site la rubrica” siteu-rui noi dp trafic.ro?:)

 91. Mihai Alexandru SEREA
  3 August 2009 @ 8:22 am

  @Annie:

  Odata cu inscrierea, site-ul tau devine automat site nou in trafic.ro

 92. Catalin
  3 August 2009 @ 4:58 pm

  Intrebare de… câte puncte vrea trafic.ro

  Vizitatorii unici pe saptamana sunt contorizati… saptamanal. Adicatelea, duminica noaptea contorizarea se incheie. Pentru chestia asta se folosesc computere performante care afiseaza rezultatele instantaneu. Banuiesc k nu sta nimeni cu abacul sa adune ce si cat a facut fiecare site. Asa cred eu, dar poate ma insel…

  Se intreaba cineva de la trafic.ro cam care este nivelul de credibilitate pe care mi-l inspira mie sistemul, atata timp cat luni, la ora 18 (deci dupa 18 ore de la terminarea saptamanii) clasamentul nu s-a schimbat? Nu vreau sa par paranoic dar ma intreb de ce un rezultat (contestat sau nu) apare cu intarzieri atat de mari.

  In atari conditii, va dati seama ca ma traverseaza gandul sa renunt la acest serviciu si sa caut alta rezolvare? E adevarat k reprezint doar vreo 2-3 site-uri pârlite si pierderea n-ar fi prea mare dar daca as fi in conducerea trafic.ro, m-as intreba cati gandesc in felul asta si n-au chef sau timp sa scrie? Dar, cum spunea, ce stiu eu? Poate k trafic.ro are interese mult mai serioase decat rapoartele, pe care noi, astia mititeii, nu le stim!?!

 93. Ionut Tudor
  4 August 2009 @ 9:38 am

  Salut,
  Raspunsul e mai simplu decat crezi!

  trafic.ro afiseaza in clasamentul saptamanal si in functie de datele SATI. Astfel clasamentul il publicam doar atunci cand avem datele din ambele surse (pentru a fi consistenti). Cum SATI intarzie publicarea datelor, actualizarea clasamentului trafic.ro va fi intarziata.

  Pentru a nu mai aparea aceste intarzieri cauzate de terte parti, in cel mai scurt timp vom publica doar datele noastre. Ulterior, pe masura ce vom avea informatiile SATI, vom actualiza clasamentul cu toate datele.

 94. Catalin
  4 August 2009 @ 11:19 am

  explicatie logica si va cred pe cuvant

  dar, p bune, chiar nu stiu la ce imi mai folosesc rapoartele peste… x zile. oricum, sunteti spectaculosi. mie mi se pare k mergem din rau in mai rau, si-apoi ciclul se repeta (parca asa zicea nenea murphy). ma gandesc, insa, k toate aspectele astea trebuiau prevazute inainte de a inlocui metoda de raportare. mai ales k sistemul era si inainte dar nu incurca p nimeni daca nu functiona. in plus, eu m-am inscris la trafic.ro, nu la sati. daca am si rezultatele din sati, e ok. daca nu, pot sa traiesc si fara ele. acum, insa, nu mai am nimik :d. foaaaarte tare!!!

 95. Bebe
  24 August 2009 @ 4:35 pm

  Salut, am ajuns aici din greseala, nu stiu daca e prea tarziu (vad ca s-au mai linistit apele), vin si eu cu o propunere: sa nu existe afisat nici un clasament implicit ! Intra userul, isi alege tipul de clasament pe care vrea sa il vada implicit, la urmatoarea accesare a trafic.ro vede clasamentul ala. Sterge cookie-ul… Iar nu mai are clasament implicit ! Si asa ii multumiti pe toti .
  In alta ordine de idei, pentru ca s-a tot scris pe aici de new versus returning si de bounce: nu credeti ca ar fi interesanta posibilitatea de a afisa niste clasamente bazate pe acesti indicatori? Cred ca asta trebuie sa intereseze foarte mult pe un detinator de site (nu intra in aceasta categorie panaramele care se cred detinatori de site-uri dar nu au nici un continut util ci doar pacalesc motoarele de cautare – mai mult, trafic.ro ar trebui sa nu accepte din start asa ceva in contorizarea lor).
  Si inca ceva pentru toti cei care se plang ca trafic.ro i-a nenorocit: nici trafic.ro, nici google si nici un alt sistem de contorizare nu va nenoroceste si nici nu va promoveaza site-ul. Doar munca sustinuta si oferirea de continut interesant si actualizat permanent ! Aceste clasamente ar trebui sa aiba drept unic scop gasirea unui mijloc de a imbunatati site-ul, nu clasarea in sine pe pozitia X sau Y. Bafta!

 96. Bebe
  24 August 2009 @ 4:45 pm

  Si mai revin cu o intrebare: cum faceti cu cei care sunt contorizati si de trafic.ro si de SATI ? Pe ce criterii se stabileste care din rezultate sunt afisate in top, deoarece se stie ca cifrele difera ?

 97. Bogdan Aron
  25 August 2009 @ 8:29 am

  @Bebe

  In primul rand multumim pentru idei si aprecieri. Niciodata nu este prea tarziu sa vii cu o sugestie/propunere. Noi incercam sa le analizam pe toate, iar pe cele care sunt acceptate le programam pentru implementare.

  Momentan lucram la dezvoltarea unui API care va permite oricui sa aiba acces la datele publice ale trafic.ro, putand astfel realiza si clasamentele de care vorbeai.

  In ceea ce priveste includerea rezultatelor SATI in trafic.ro, atat trafic.ro cat si SATI folosesc “vizitatorii unici” pentru a realiza clasamentul. Din aceast motiv am putut include rezultatele in trafic.ro (numai clasamentul pe zi/saptamana/luna).’

  Legat de observatia ta, intr-adevar trafic.ro nu are cum sa influenteze in mod negativ site-urile inscrise. In schimb, trafic.ro ofera informatii importante prin care se pot imbunatati site-urile contorizate.

  O zi buna.

 98. Noni
  12 Ianuarie 2011 @ 3:43 pm

  Folosesc serviciile trafic.ro si sunt f incantat ..eh mai sunt zile in care s eblocheaza cateva minute dar se accepta

Adauga comentariu despre
Clasamentul calendaristic extins saptamanal

»
»
»

Tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>